Akhisarpress.com - Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Zafer Kalkınma Ajansınca (ZEKA) finanse edilen “Akhisar’ın Zeytini İyi Tarımdır Güvencesi” isimli projesi görkemli bir kapanış kokteyli ile sona erdi.

Akhisar Belediyesi Gölet Düğün Salonunda düzenlenen kokteyle Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve aynı zamanda Zafer Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurul Başkanı Sayın Doç. Dr. Erbil Kalmış, Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, İlçe Jandarma Komutanı Sebahattin Bolat, İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Demiray, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, zeytin üreticileri, zeytin işletmecileri ve ziraat mühendisleri katıldılar.

İlçe Müdürlüğü tanıtım sunusunun ardından Ziraat Mühendisi Nazlı Funda Edremit tarafından proje hedefleri ve gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili sunum yapıldı.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek projeyi değerlendirdiği konuşmasında gıda güvenliğine dikkat çekerek “ gıda güvenliğini bir zincir olarak varsaydığımızda üretici, tüketici, gıda işletmecisi ve Bakanlık çalışanlarının bu zincirin her bir halkasını oluşturduğunu, projede hedeflenen ve gerçekleştirilen faaliyetlerin gıda güvenliği zincirinde yer alan her kesime hitap ettiğini söyledi. Projenin hedeflerinden birinin iyi tarım uygulamaları ile ilgili olarak üretici bilincinin arttırılması, toplumda farkındalık yaratılması olduğunu belirten Şenyürek projenin başarı ile tamamlandığını söyledi.

Zafer Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurul Başkanı Sayın Doç. Dr. Erbil Kalmış ise Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün projedeki hedeflerinin çok üstüne çıkmak suretiyle projeyi başarılı olarak sona erdirmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek İlçe Müdürü Şenyürek ve ekibine teşekkür etti.

Proje ekibinde yer alan ziraat mühendislerine başarı belgelerinin, iyi tarım uygulaması eğitici eğitimlerini başarı ile tamamlayan ziraat mühendislerine sertifikalarının ve iyi tarım uygulamasına geçerek iyi tarım sertifikası almaya hak kazanan üreticilerin İTU sertifikalarının verilmesinin ardından program sona erdi.