Akhisar Yeşil Siyah Taraftarlar Derneği de bu kapsamda çevre kirliliğini azaltmak ve sıfır atık projesini desteklemek için 2 bin adet bez poşet dağıtımı yaptı.

Projenin ilk etabında Pazar günü Akhisar Pazar pazarı mevkiinde Akhisarlılar ve Akhisarspor taraftarına 2 bin adet geri dönüşümlü bez poşet dağıtımı yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Yeşil Siyah Taraftarlar Derneği Başkanı Sami Çavdar; “Çevremizi korumak için geri dönüşümlü eşyaları kullanmayı tercih etmeliyiz. Örneğin doğada kaybolması yıllar süren ve eriyip partiküller haline gelerek insan sağlığına olumsuz etkileri bulunan plastik poşetleri hayatımızdan çıkartarak yerine tekrar kullanılabilir ve çevre dostu olan bez poşetleri tercih etmeliyiz. Ayrıca çevre dostu bez poşetler defalarca kullanılabilme özelliğinden ötürü bir yaşam tarzı haline de gelebilmektedir. İhtiyaçlarımız sınırsız ancak kaynaklarımız bir o kadar sınırlıdır. Çocuklarımızın geleceği için sorumluluk bilinciyle hareket edip tükettiğimiz ürünleri tekrar nasıl kazanabiliriz düşüncesi ile yaşamamız gerekmektedir. Bugün ve önümüzdeki hafta tekrar dağıtımını yapacağımız toplamda 2 bin adet bez poşet projemizde emeği geçen tüm Yeşil Siyah Taraftarlar Derneği ailesine teşekkür ediyorum” dedi.