Cumhuriyetle birlikte üretime katılan kadınların ekonomik ve sosyal yaşam içerisindeki etkinliği artmış, hak ve özgürlük mücadeleleri yeni bir boyut kazanmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 1934 yılında seçme ve seçilme hakkını elde etmeleriyle, her alanda kendini göstererek, ülkenin çağdaşlaşmasında ve gelişmesinde önemli yeri olan kadınlar bu sürede birçok kazanım elde etmiştir.

Fakat bugün ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin yarattığı sorunlar en çok kadınları etkilemiştir. Bu dönemde kadınlar işsiz kalmış, iktidarın gerici zihniyetinin etkisi ile kadın cinayetleri ve şiddet artmış, kız çocukları eğitim hayatından koparılmıştır.

Bu nedenle, kadınları siyasal ve sosyal yaşamın dışında tutarak gerçek demokrasiyi ve çağdaşlaşmayı gerçekleştirmeyeceği inancında olan Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart 2019 günü yapılacak olan yerel seçimlerde emeğe ve kadına değer veren sosyal demokrat belediyecik hedefine kadınların gücüyle ulaşacak, bu yerel seçimler kadınların zaferi olacaktır.

Bu duygu düşüncelerle; tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü” kutlar sevgi ve saygılar sunarım.