Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akhisar’daki bazı birimlerin devir işlemleri başladı. Bugün Akhisar Şehir Terminali ve Köylü Garajının devir işlemleri gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri’nin katılımları ile Akhisar Belediyesi bünyesinde olan Yeni Garaj ve Köylü Garajının devir işlemleri tamamlandı. 

Akhisar Belediyesi Gelir İşleri Müdürü Bekir Koyun ve Ulaşım Daire Müdürü Mehmet Alaca tarafından gerekli devir işlemlerini tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz yaptığı açıklamada; “Biliyorsunuz 5216 sayılı yasa ile terminaller büyükşehirlere devredildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bugün Akhisar terminalinin gerek otomasyon sistemlerinin gerekse personel katılımlarını tamamladık. Bugün itibariyle devir teslimi yapıldı. Bundan sonraki süreçte elektronik sistemleri, personel sistemlerini Büyükşehir Belediyesine devredecekler. Bundan sonra buradaki eksiklikler sıkıntıları elimizden gelen her şekilde çözeceğiz. Buradaki toplu taşımacılık olsun, gerek şehir içi servis taşımacılığı olsun, ulaşımla alakalı her türlü sorunu birer birer ele alarak şehir içerisindeki toplu taşımacılık düzenlemesini elden geçireceğiz.” Diye konuştu. 

Diğer yandan Akhisar Belediyesi ekipleri tarafından daha önce yaptırılmış olan garaj girişindeki otomasyon sistemi ve diğer ekipmanlar sökülürken, garajda sadece 2 bilgisayar ekranı ve bilgisayar kasası bırakıldı. Buradan sökülen otomasyon sisteminin yeni yapılacak olan Mahalle Konağına takılacağı öğrenildi.