Akhisar’ın Kethüda Mahallesi 26 Sokak üzeri Hergelen Cami yanında bulunan bir işyerinin çatısında mahsur kalan yavru kedi 1 aydır etraftaki insanların yardımıyla besleniyor. 

Alınan bilgiye göre evin altında bulunan işyeri sahibi bir kedinin çatı katına yavruladığını ve yavrulardan birinin burada mahsur kaldığını ifade etti. Her gün kedinin yardım çığlıklarını duyduklarını ifade eden vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde itfaiye ekipleri tarafından çatıya çıkıldığını ancak kiremitlerin arasında saklanan yavru kediye ulaşılamadığını söylediler.

Çevredeki evlerde yaşayan insanların çatıya 1 aydır ekmek ve gıda malzemesi atmasıyla hayatta kalan yavru kedi, etrafta basamak ve inebileceği yer olmadığından kiremitlerin arasında barınarak yaşamını sürdürdü. En son kedinin yardım çığlıklarına dayanamayan işyeri sahibi çatıya çıkarak yavru kediyi kurtarmak istedi. Yarım saat süren arayışın ardından kiremitlerin altından çıkan yavru kedi can havliyle karşıda bulunan ağaca atladı. Buradan da caminin çatısına geçerek demirler yardımıyla inmeyi başardı.