Akhisarpress.com - Akhisar’da 18-24 Mart Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı kurumlar ağaçlandırma çalışması yaptı.

Huzurevi, Rehabilitasyon Merkezi ve Çocuk Yuvası’nın birlikte Akhisar’ın Çağlak Orman Kenti mevkiinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ayrılan 2 dönümlük araziye 500 çam fidanı dikildi.

Yaşlılığın hayatın özel bir dönemi olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan AA muhabirine yaptığı açıklamada; “Yaşlılar dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşıyan değerli varlıklarımızdır. Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olarak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ayrılan 10 dönümlük alanın 2 dönümüne 500 fidanı toprakla buluşturduk. Oluşturulan ormanlık alanın bakımını da biz üstlendik. 15 günde bir yaşlılarımız, çocuklarımız ve rehabilitasyon merkezinde tedavi gören arkadaşlarımız ağaçların bakımını yaparak rehabilite olacaklar.

Çağlak mevkiinde gerçekleştirilen ağaç dikimine Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Suudi Aslan, Akhisar Huzurevi Müdürü Veli Başoğlu, Orman Bölge Müdürlüğü Kavakalan Orman İşletme Şefi Taner Öye, huzurevi sakinleri, Rehabilitasyon Merkezi ve çocuk Yuvası sakinleri katıldı.

10 dönümlük arazinin Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne tahsis edildiğini ifade eden Kavakalan Orman İşletme Şefi Taner Öye; “Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü birimlerinin ağaçlandırma işlemlerini gerçekleştirmesi amacıyla, orman arazisi içinde çeşitli nedenlerle bitki örtüsü bozulmuş 10 dönümlük alan tarafımızdan yeniden düzenlenerek Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen 500 çam fidanı bugün 2 dönümlük bölümde toprakla buluşturuldu.” Diye konuştu.