Akhisar’da 2004 yılından bu yana Türk Eğitim Sen ilçe temsilciliğinde görev yapan ve 15 Ocak 2011 yılında ilçe temsilciliği görevini yürüten Ercan Yaşar, istifasını açıkladı.

Yaşar yaptığı konuşmasında; “Türk Eğitim Sen İlçe Temsilciliğini devraldığımda üye sayımız 227 idi. İktidarın her türlü baskısına rağmen arkadaşlarımla birlikte geceli gündüzlü çalışarak Eylül 2013 ayı itibarı ile 404 üyeye çıkararak gururla devrediyorum. İnşallah görevi bizden sonra devralacak arkadaşlarımızda bunu 600’lere çıkartırlar.

Bizler bu sendikaya hizmet ederken mutlu olduk. Üyelerimizin mutluluğunu ve üzüntülerini beraber paylaştık. Bu çalışmalarımızla sendikacılıkta samimiyet ve dik duruşumuzla farklı bir bakış açısı getirdik. Çevremizde ve ülkemizde olup bitenlere duyarsız kalmadık kalamadık. Gerektiğinde sessiz yığınların sesi olmaya çalıştık.

Başkanlığım süresi içerisinde çalışmalarımda maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm kamu kurumlarına, sivil toplum örgütlerine ve mesleki kuruluş temsilcilerine, basın mensuplarına, ayrıca birlikte çalıştığım yönetim kurulundaki; bay- bayan tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ayrıca sendikacılığa 2004’te başalarken daha altı aylık olan ikizlerim Eren ile Ceren, büyük oğlum Alperen ve sevgili eşim Emine Yaşar’dan bunca zaman içinde azda olsa zamanlarını çaldım. Öncelikle sevgili ailem, beraber çalıştığım yönetim kurulu arkadaşlarım, sevgili Türk Eğitim-Sen’li üyelerim ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Daha sonra Ercan Yaşar; beraber çalıştıkları Bahri Kulakçı, Turgut Yavuzer ve Nusret Aytekin’e çalışmalarından ötürü teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Her ayrılıkta olduğu gibi; severek ve zevkle görev yapmaya gayret ettiğim Akhisar Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanlığından ayrılmak zor olsa da, güzel dostlar kazandığım ve ömrüm boyunca unutamayacağım hatıralarla dolu bir dönemin sonunda yüreğimi sizlerle bırakarak ayrılıyorum. Ocak ayında yapılacak olan sendika seçimlerinde tekrar aday olmayacağımdan görev almak isteyen arkadaşların önünü açmak için huzurlarınızda İstifa dilekçemi imzalayarak Manisa Şube Başkanımız Kadir Recep Varlıakman’a takdim ediyorum. Dedi.

Manisa Şube Başkanı Kadir Recep Varlıakman’da Ercan Yaşar’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. İlçe Temsilciliğine Ocak ayındaki seçimlere kadar Manisa Şube yönetim kurulu üyesi Kudret Aktaş’a görev verdiğini söyledi.Ercan Yaşar bugün İlçe milli Eğitimdeki daire amirlerine de veda ziyaretinde bulundu. İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Mermer’le bir süre sohbet etti