Dünyanın birçok farklı ülkesinden gelerek Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dış Ticaret bölümünde eğitim gören öğrenciler Akhisar’ı keşfetti. Akhisar’da ilk olarak zeytinyağı fabrikası ziyareti yapan öğrenciler ardından Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Zeytin müzesi ve Keskinoğlu araç müzesini gezen öğrenciler daha sonra da Manisa’ya geri dönüş yaptı.

Manisa Yunus Emre Belediyesi projesi kapsamında Manisa bölgesini inceleyen Makedonya, Çin, Azerbaycan, Kırgızistan, Somali vb. bir çok ülkeden gelen gençler ekonomiyi yakında ve yerine takip ediyor.

Akhisar hakkında kısa bilgiler aktaran Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Akhisar ülkemizin en büyük ilçelerinden bir tanesidir. Yaklaşık 40 ilden daha büyük bir ilçe konumundayız ve 5 bin yıllık bir geçmişi var. 5 bin yıldır burası bir kent, bir şehir ve bir kültürü var. Akhisar tarih boyunca merkez olma özelliğini günümüzde de göstermektedir. Yine her dönemde Akhisar bölgesini merkezi olmuştur. Akhisar kadim bir şehirdir. Coğrafi durumda ticari olarak daha çok tarımsal sanayi ağırlıklı bütün önemli girdimiz tarıma dayalıdır.  Bir organize sanayi bölgemiz var ikincisi bir de Zeytin İhtisas Organize Bölgemiz var. Bunların yanında Türkiye’de marka yapmış işletmelerimiz var. Dolayısıyla Akhisar ticari anlamda da önemli bir bölgedir. Biz bu kadim şehrin genetik özelliklerini bizden sonraya da aktarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla böyle bir şehirde yöneticilik yapmak da hem bir şeref hem de önemli bir sorumluluktur. Çünkü böyle önemli değerleri bir sonraki nesle aktarmak kolay değil, iyi yönetmek lazım. İnşallah biz de bunu başarmaya çalışıyoruz. Spor konusunda da bir Akhisarspor gerçeği var, 5 sezondur Süper Lig’de mücadele veriyoruz. Bizim ölçeğimizde ikinci bir takım yok. Yine Süper Lig’de bir güreş takımımız var ve alt kademelere indiğimizde önemli sayıda lisanslı sporcumuz var. Akhisar yarınlara önemli bir ivme ile yürüyor. Şuanda kritik bir aşamadayız Akhisar açısından OSB, Zeytin OSB ve çevre yollarının da tamamlanması ile birlikte önümüzdeki 3 ila 5 yıllık kısa vadede çok önemli bir atılım yapacak. Uzun vadede ise Akhisar inşallah bu sahip olduğu değerler ile birlikte yarınlara iyi bir şekilde yürüyecektir” dedi.