Osmanlı Devleti'nde görevli Sarı Ahmet Paşa döneminde Akhisar'da 1470 yılında ilk kez kurulan Aşevi yardımlarla ayakta duruyor ve günde yaklaşık 750 kişinin evine sıcak yemek götürüyor.

2004 yılından yapılan restore ile tekrar hizmete başlayan Akhisar Sarı Ahmet Paşa Aşevinde görevli sorumlu müdür Ali Doru 6 personel ve 2 araç ile hizmet verdiklerini ve Akhisar halkının yardımları ile ayakta kaldıklarını aşevi sayesinde gerçek ihtiyaç sahiplerine her gün evine sıcak yemek servisi yaptıklarını vurguladı. Giyim, mobilya ve beyaz eşya konusunda destek sağladıklarının altını çizen Ali doru ayrıca Ramazan ayı boyunca Paşa Camii arkasında bulunan Aşevi hizmet binasında bir çok ihtiyaç sahibine yemek verildiğini kaydetti.

Fitrelerinizi vermeyi unutmayın

Ramazan bayramını namazına kadar herkesin fitresini vermesi gerektiğini bildiren Ali Doru fitre yardımlarını da kabul ettiklerinin altını çizdi.

AŞEVİNİN TARİHÇESİ

Sarı Ahmet Paşa Aşevinin ilk kurulduğu yıllardan ve şu andaki hizmetlerden de bahseden Doru Aşevinin tarihçesini de anlattı:

“Sarı Ahmet Paşa Aşevi Akhisar´da 1471 yılında kurulan han, hamam, cami ve aş evi külliyesi olarak kurulmuştur. 1471 yılından 1960´lı yıllara kadar yardımseverliğini sürdüren Sarı Ahmet paşa aşevi o yıllardan sonra harabe ve eski olduğu için kapanır. Burada Asker ve yoksula yemek çıkan Sarı Ahmet Paşa aşevi bu tarihi ve yardım severlini 27 Mayıs 2004 yılında Sarı Ahmet Paşa Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından bina restore edilerek tekrar hizmete başlamıştır. O tarihten bu güne hem aşevi hem de Sarı Ahmet Paşa hayır çarşısı olarak dar gelirliye yoksulun yanında olmaya devam ediyor.

Sarı Ahmet Paşa Aşev'inde günlük birçok yaşlı ve yoksul ailenin evine sıcak yemek götürürken bin kişiye sıcak yemek veriyor.  Bu rakam ramazan ayında bin 500´leri buluyor. 1 yılda sadece Ramazan Bayramı ve Kurban bayramı hariç hizmet veren Sarı Ahmet Paşa Aşevi Akhisarlı ve Yardımseverlerin yardımı ile ayakta kalmayı başara biliyor. Sarı Ahmet Paşa Aşevine yardımda bulunmak ve benimde bu çorbada tuzum bulunsun diyenler Akhisar Vakıf bank şubesindeki dernek hesabımıza veya bize direk olarak 02364146117 numaralı telefondan iletişime geçebilirler" dedi. (BG)