Akhisar Sınırlı, Sorumlu Esnaf Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulu elektrikli geçti. Genel Kurula AKP Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, CHP Milletvekilleri Özgür Özel, Hasan Ören, MHP Milletvekili Erkan Akçay’ın da katıldığı genel kurulda Hasan Genli başkanlığındaki Yönetim kurulunu, geçtiğimiz yıl Seçimlerde aday olan Şoförler odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mehmet Kulaksız ve üye Sabri Merde üyeleri ibra etmemelerini istediler. Genel Kurul üyeleri 614 oyla Kooperatifin yönetimini aklarken, sadece 19 üye ret oyu kullandı. Gündemin son maddesi olan Dilek ve temenniler bölümünde konuşan milletvekilleri spor salonunu dolduran üyeler den şeref tribünü dışında çok az üye kaldı.

Divan Başkanlığını Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar’ın yaptığı Genel Kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Divanın oluşmasından sonra Yönetim kurulu başkanı Hasan Genli faaliyet raporunu okudu. Denetim Kurulu raporunun okunmasından sonra, Halil İbrahim Doğan, Mehmet Kulaksız ve Sabri Merde’nin muhalif konuşmalarından sonra Başkan Hasan Genli soruları cevaplandırdı. Tekrar söz almak isteyen Halil İbrahim Doğan ile Divan başkanı Recep Çınar arasında konuşması konusunda tartışma çıktı. Doğan ve Merde tekrar konuştular. Gündem Maddelerin oylanmaları sırasında, Madeni Sanatkar Odası Başkanı Osman Çakar’ın emekli olup ta çalışmak mecburiyetinde olanlardan maaşlarından kesinti yapılması ve Nakliyecilik yapan esnafın K Belgeleri ücretlerinin çok yüksek olmasını milletvekillerinden düzeltilmesi istemesi üyeler tarafından en büyük alkışı aldı.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşabilmeleri için salona terk etmeyen Milletvekilleri sırasıyla Erkan Akçay, Özgür Özel, Hasan Ören, Uğur Aydemir, Recai Berber konuşma yaptılar. Muhalif Milletvekilleri, AKP İktidarını eleştirip adeta yerden yere vururlarken, iktidar milletvekilleri de ülkenin güllük gülüstanlık olduğunu iktidarlarında ülkenin büyük gelişme gösterdiklerini anlattılar.

1459 üyesi olan Akhisar Esnaf Kefalet Kooperatifinin yapılan Mali Kongresine 845 üye katıldı.