Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “O Gece … 15 Temmuz “ projesi kapsamında , Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi tarafından “Vatan, Millet ve Bayrak Sevgisi” konulu konferans düzenlendi.Konferansa konuşmacı olarak Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Araştırmacı Yazar Kenan TOZAK katıldı. Konferansa gelen misafirlere A.Çağlak Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından bayrak hediye edildi.  

       Konferans öncesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz Şehitleri anısına saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı söylendi.

    A.Çağlak Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mutlu KAPAKLI : ” 15 Temmuz özgürlük mücadelemizin son halkası…Pranga vurulmak istenen umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze sahip çıktığımız gün…Ömer Halisdemir gibi kahramanlarla yazdığımız bir destan… Demokrasinin, vatan sevgisinin , birlik ve beraberliğin bir millet için ne demek olduğunu tüm dünyaya gösteren şanlı bir direniş...sözlerinin ardından Araştırmacı Yazar Kenan TOZAK’ın biyografisini okudu.

      Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Araştırmacı Yazar Kenan TOZAK konuşmasında ;15 Temmuz gecesinde yaşanan özgürlük mücadelesiyle, hainlere iyi bir ders verildiğini belirterek bu mücadelenin son olmayacağını, bize düşen en önemli görevin vatanımıza sahip çıkmak olduğunu söyledi. İstanbul ve Vefa Lisesi öğrencilerinin küçük yaşlarına rağmen eğitimlerini bırakıp Çanakkale Savaşında cepheye koşmalarını, 215 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayan Koca Seyit ve Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un vatan sevgisini hayatlarından  örneklerle anlattı.Başka bir vatanımız olmadığını ve vatansız kalan milletlerin her zaman büyük bir kayıp yaşadıklarını vurguladı. Sık sık alkışlarla kesilen konferans,  misafirler ve öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi.

  Konferansın ardından Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa AKKUYU ve Mehmet ŞAHİN  tarafından   Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Araştırmacı Yazar Kenan TOZAK’a çiçek ve hediye takdim edildi.

    Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa AKKUYU, konferansı düzenleyen Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi idareci,öğretmen ve öğrencilerine , katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti.Şube Müdürü Mustafa AKKUYU, “Bu güzel ülkemizin gençlerini,yaşlılarını,akarsuyunu,dağlarını  kısacası her şeyini seviyoruz ve bu güzel vatanı kimsenin parçalamasına asla izin vermeyeceğiz.” dedi. Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen konferans alkışlarla sona erdi.

Kenan TOZAK Kimdir?

1960 Yılında Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde doğdu. İlköğretim ve lise eğitimlerini Kırkağaç’ta, lisans ve lisansüstü eğitimlerini ise Dokuz Eylül Üniversitesi ’nde tamamladı. Askerlik hizmetini yedek subay olarak yaptı. Akademik hayatına Muğla Üniversitesi’nde başladı ve aynı üniversitede idari görevlerde bulundu. 2000 Yılında Manisa’da , Celal Bayar Üniversitesi’nde göreve başladı.

Son 30 yıldan bu yana 1.Dünya Savaşı, Çanakkale Cephesi konularında araştırmalar yapmaktadır. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Çanakkale Cephesinde komutanlığını yaptığı 57.Alay’ı 90 yıl sonra anmak üzere “Ata’nın yolunda 57.Alay yürüyüşü” faaliyetini başlatmış ve bu faaliyeti geleneksel hale getirmiştir. ”Çanakkale Destanı Fotoğraf Sergisi”ni ülkenin dört bir yanındaki yüz binlerce insan ile buluşturmuştur. Manisa’da bulunan “Çanakkale Savaşları Panorama ve Diorama” Müzesi’nin proje danışmanlığını yapmış ve projenin hayata geçirilmesini sağlamıştır. Türkiye genelinde askeri birliklere, polis kolejlerine ,üniversitelere sivil toplum kuruluşlarına konferanslar vermiştir. TRT 1, TRT Belgesel gibi ulusal yayın yapan televizyon kanallarına ve birçok yerel televizyon kanalına canlı yayın konuğu olarak katılmıştır.

Halen Celal Bayar Üniversitesi’nde görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.