Geçtiğimiz hafta Gölmarmara’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 15 tarım işçisi için Salihli Belediyesi’nin düzenlediği hayır yemeğinde konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Kurallara uyulmadığında ne olduğunu hep beraber görüyoruz, yaşıyoruz ama bazen de böyle ölçüsüz yaşıyoruz. Yani trafikte bir şoför uyursa ne olur? Bazen işte böyle oluyor” dedi.

Çökelek Mahallesi'ndeki tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonet ile süt kamyonunun çarpışması sonucu hayatını kaybeden 15 kişi için Salihli Belediyesi tarafından hayır yemeği düzenlendi.

Çökelek Mahallesi meydanında düzenlenen hayır yemeğine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Yavuz Yavuz, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Çökelek Mahalle Muhtarı Mevlüt Kılınç, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 

BU İŞİ BİR KAZA OLARAK NİTELEMEKTE ZORLANIYORUZ

İnsanın başına her şeyin gelebileceğini belirten Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, “Burada çok büyük bir olayı hep beraber göğüslemeye çalışıyoruz. 15 vatandaşımızı maalesef bir olmaz kazaya kurban vermek zorunda kaldık. Gerçekten bu işi bir kaza olarak nitelemekte zorlanıyoruz. Fakat neresine bakarsak bakalım bu bir kaza. Olayın adli boyutlarını savcılık araştırıyor, inceliyor herkes gereğini yapacak. Varsa cezalandırması gereken bir durum gereği orada görülüyor. Orada hiçbirimizin bir tereddüdü yok. Sizlere ve bizlerin üzerine düşen daha önemli bir şey var. Bu kazanın sonuçlarını göğüslemek zorunlu olan insanlarımızın acılarını paylaşacağız ve bu acıları yaşanır, taşınır hale getirmek için üzerimize düşen ne ise onu yapacağız. Kazanın yaşandığı ilk günden bu tarafa kaza mağdurlarımızın yakınlarından başlayarak siz değerli Çökelek Mahallelilerimizin olayı büyük bir olgunlukla, kanaatkarlıkla karşıladığınızı ve bu acıyı paylaşmak için ne gerekiyorsa yaptığınızı görmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Sizler bu anlayışı, hoşgörüyü, tevazuyu göstermeseydiniz inanın bizim işimiz çok daha zor olurdu. Sizlere o nedenle teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan Bayramı'nın yaklaştığını ve bayramda ciddi anlamda bir trafik yoğunluğu yaşanacağının altını çizen Vali Bektaş, “Her birimizin yakınları trafiğe çıkıyorlar. Bu trafik kuralları bizler için, sizler için. Kurallara uyulmadığında ne olduğunu hep beraber görüyoruz, yaşıyoruz ama bazen de böyle ölçüsüz yaşıyoruz. Yani trafikte bir şoför uyursa ne olur? Bazen işte böyle oluyor. Özellikle bayram arifesi trafiğe çıkacak tüm insanlarımızı burada bir daha uyarmak istiyorum. Rızıklarının peşinde sabahın erken vaktinde yola çıkmış vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.