İlk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Deniz, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya’yı makamında ziyaret ederek İlçe hakkında bilgi aldı. 

Ziyarette İlçe programını değerlendiren Vali Deniz, İl genelinde ve ilçelerdeki devlet yatırımlarını yerinde görmek üzere ziyaretler yaptığını belirterek, “Akhisar İlçemiz nüfusuyla, sanayisiyle, tarımda geldiği nokta itibariyle Türkiye’nin zeytin başkenti dediğimiz, çok önemli ulaşım yolları üzerinde, potansiyeli çok yüksek bir ilçemiz. Bizlere düşen kamu imkanlarını en iyi şekilde seferber ederek daha iyiye nasıl götürürüz, ilçemizin gelişim sürecinde Akhisar’ımızda nasıl katma değer yaratırız, onun çabası içerisinde olacağız. Bütün çabamız, gayretimiz vatandaşımızın gönlüne dokunup gönlünde yer edinmek. Kaymakam arkadaşlarımız, diğer kamu kurumlarımız, emniyetimiz, jandarmamız, yerel idareciler birlik ve beraberlik içerisinde amacımız vatandaşımıza hizmet etmek” diye konuştu.

Vali Deniz, daha sonra kaymakamlık birimlerini gezerek çalışan personele başarılar dilerken, iş ve işlemleri için gelen vatandaşlarla da sohbet etti.

Vali Deniz, Akhisar Belediye Başkanlığını Ziyaret Etti

    Vali Ahmet Deniz, Akhisar’da Kaymakamlığı ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı ziyaret etti. Vali Deniz Akhisar Belediyesi önünde Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye personeli tarafından karşılandı. Belediye çalışanlarını selamlayarak başarılar dileyen Vali Deniz’i, Belediye Başkanı Salih Hızlı makamında ağırladı. Vali Deniz’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Hızlı belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ayrıca,  Vali Deniz’e adının yazılı olduğu 45 numaralı Akhisarspor formasını hediye etti.

Vali Deniz, Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas OSB Müteşebbis Heyet Toplantısına Başkanlık Etti

Vali Deniz daha sonra Belediye Encümen Salonunda düzenlenen Türkiye’de ilk olan Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısına başkanlık etti. Vali Deniz, özellikle Akhisar ve Manisa için önemli bir ürün olan zeytinin değerlendirilmesi amacıyla toplantıda alınan kararların Akhisar’a, Manisa’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Vali Deniz, Akhisar Esnafına Hayırlı ve Bol Kazançlar Diledi

Vali Ahmet Deniz Akhisar esnafını ziyaret ederek hayırlı ve bol kazançlar diledi. Akhisar esnafı ile tanışan Vali Deniz, ‘hayırlı işler’ dileyerek kendileriyle bir süre sohbet etti. Akhisarlı esnaf da Vali Ahmet Deniz’in kendilerini ziyaret etmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür ettiler.

Vali Deniz, Akhisar’da Şehit Ailesi Ziyaretinde Bulundu

Vali Ahmet Deniz, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Serdar Denizer’in ailesini ziyaret etti. Vali Deniz, 23 Aralık 2015 tarihinde Diyarbakır Sur İlçesinde icra edilen Bayrak-12 Operasyonu esnasında bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serdar Denizer’in ailesini ziyaret ederek acılarını paylaştı. Vali Deniz, devletin her zaman için en kıymetlilerini vatanın birlik ve beraberliği için toprağa veren şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu ifade ederek ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağını söyledi. 

Vali Deniz, Akhisar’da İncelemelerde Bulundu

Akhisar’da devam eden yatırımlarda incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz özel sektör işletmelerini de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Deniz, Akhisar’ın en önemli tarihi değerlerinden Örenyeri Thyateira Antik kentini ziyaret ederken burada devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.  

Vali Deniz daha sonra Hashoca Mahallesinde eski belediye hizmet binasının karşısında, II. Bayezid’ın eşi Gülruh Sultan tarafından yaptırılan ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları devam eden 515 yıllık camide inceleme yaptı. Çalışmaların bir an önce tamamlanmasıyla yeniden vatandaşların ibadetine açılacağını ifade eden Vali Deniz, Vakıflar Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla tarihi zenginliklerimizi yeniden kazandığımızı belirtti.

Onarım çalışmaları devam eden eski Kız Meslek Lisesi inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Deniz, çalışmaların tamamlanmasının ardından okulun yeniden eğitim öğretimin hizmetine verileceğini kaydetti.

Vali Deniz yapımı tamamlanmak üzere olan Gençlik Merkezi inşaatında incelemede bulundu. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri için yatırımların devam ettiğini belirten Vali Deniz, merkezin en kısa sürede faaliyet geçmesi ile gençlere pek çok imkan sunulacağını söyledi.

Özel sektör işletmelerini ziyaret

Vali Deniz Akhisar ziyaretinde ayrıca Süleymanlı Mahallesindeki Tukaş Gıda San. Tic. A.Ş, Özler Zeytin, Zeytinyağı ve Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şirketi ve Öncü Gıda ile Kayalıoğlu Mahallesindeki Ramiz Gıda San. Tic. A.Ş.  işletmesi ve Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. A.Ş’yi ziyaret ederek yetkililerden faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

    Vali Deniz’e ziyaret ve incelemeleri sırasında Kaymakam Sabit Kaya, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, İl Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Metin Öztürk, İlçe Müftüsü M.Sami Türkmenoğlu ile diğer ilgililer eşlik etti.