1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Rize Valiliğine atanan Erdoğan Bektaş Akhisar’a veda etti. 23 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kastamonu Valiliğinden Manisa Valiliğine atanan Erdoğan Bektaş Manisa’da 738 gün görev yaptı.
 
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Bektaş, İstanbul Valiliği Kaymakam Adaylığı, Söğüt ve Aliağa Kaymakam vekillikleri görevini yürüttü. Bektaş daha sonra sırasıyla  Mut, Karaçoban, Kurtalan, Osmaneli, Manyas, Söğütlü, İnegöl, Üsküdar Kaymakamlıkları ile Elazığ ve Kırşehir Vali Yardımcılıklarında bulundu. Beştaş ilk olarak 27 Nisan 2008 tarihinde Muş Valiliği olarak görev yaptı.
 
Akhisar Belediye Encümen Salonunda yapılan Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi son toplantısına katılan Vali Bektaş’ı, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Ali Velestin, Meclis Üyeleri Zafer Aşkın, Fatih Mehmet Füzün, Necati İniş ağırladı.
 
Akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi toplantısı sonrası Belediye Başkanı Salih Hızlı; Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Ege bölgesinin tek temsilcisi Akhisar Belediyespor’un, 45 numaralı Erdoğan Bektaş yazılı forması ile Akhisar’a özgür zeytin ve zeytinyağlarından oluşan şilti takdim etti. Akhisarspor’un başarısını her zaman takdir ettiğini ile getiren Vali Bektaş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya görevlerinde başarılar diledi.