Ülkü Ortaokulu TÜMUN Kulübü dünya meselelerinin masaya yatırıldığı, fikirlerini İngilizce olarak dile getiren, Birleşmiş Milletlerin çalışma sistemini esas alan konferanslardan oluşmaktadır. Akhisar Ülkü Ortaokulu TÜMUN Kulübü öğrencileri Çanakkale ilinde 12-13-14 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlenen TROYMUN Konferansı’na katılarak Manisa ilini temsil etmiştir. 08-09-10 Şubat 2019 tarihlerinde İzmir ilinde düzenlenen CAMUN 2019 Konferansı’na otuz beş öğrenci ile katılan TÜMUN Kulübü öğrencileri başarıları ile göz doldurmuştur. Türkiye’nin değişik illerinden gelen okullar arasında Manisa ilini Akhisar ülkü Ortaokulu temsil etmiştir.

Otuz beş dünya ülkesini temsilen otuz beş delege ile çocuk hakları ve mülteci sorunlarında fikirlerini ve düşüncelerini İngilizce sunum olarak anlatma fırsatı bulan öğrenciler “Bu tip konferanslarda bu tip ortamlarda aktif olarak bulunmaktan çok mutluyum ve gururluyum.”dedi. Beş yıldır yabancı dil ağırlıklı eğitim alan öğrenciler okulda öğrendikleri İngilizcelerini kullanma imkanı buldular.

Okulumuz İngilizce ve TÜMUN Kulübü rehber öğretmenleri Aydın Güçlü TÜREDİ, İsmail ŞAHİN; “Kulübümüzde elli beş öğrenci ile çalışmaktayız. Ülkemizde yapılan konferanslara öğrencilerimizi en iyi şekilde hazırlıyoruz. Kulübümüz öğrencilerine güncel dünya meselelerini diplomatik bir dille konuşma ve tartışma ortamı sunmaktayız. Hedefimiz, ortaokul süreci içerisinde kulüp üyemiz her bir öğrenciyi yetiştirip kürsüye çıkarmaktır. “ dedi.

Ülkü Ortaokulu MUN Kulüpleri Koordinatör Müdür Yardımcısı Ferah ÇOBAN; ”Sosyal etkinlikleri seven ve önem veren bir okuluz. Her katıldığımız sosyal etkinliğin öğrenciye büyük bir kazanımı olmaktadır ve bu da öğrencinin başarısına yansımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanıp ilana çıkarılan bu konferansları takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte iletişim halinde olduğumuz okulların MUN konferanslarına katılmayı planlamaktayız.   “ dedi.

Ülkü Ortaokulu Müdür yardımcıları Ferah ÇOBAN, Ercan PEHLEVAN, okul öğretmenleri Aydın Güçlü TÜREDİ, İsmail ŞAHİN, Meral Özsoy  ve Vedat GÜLER  konferansa katılmışlardır.