Akhisar ADD Şubesinin, araştırmacı yazar  Uğur Mumcu’nun  katledilişinin 22. Yılı nedeniyle düzenlediği toplantıda,  Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Prof.Dr. Ayhan Filazi’nin  konferansı öncesi,   salonu  dolduran Atatürkçüler sanatçı  Süleyman Bektaş’ın türküleri eşlik ettiler; “Uğurlar olsun-Uğurlar olsun” haykırışları ile  duygulandılar.
Belediye Meclis salonunda,saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan toplantının açış konuşmasını ADD Akhisar Şubesi başkanı Avukat  Günhan Bakırlıoğlu yaptı. Bakırlıoğlu Uğur Mumcu ve  diğer hunharca öldürülen aydınlar, gazetecilerin aldıkları ölüm tehditlerine rağmen siyasi iktidarlar tarafından  adeta göz ardı edilerek cinayetlere kurban gittiğini  belirterek, “onları kaybettik, onlar devrim şehidi oldular,  yaktıkları ışıklar meşale oldu. Bizim yol gösterimiz oldu.” Bir şiir okuyarak  türkülerine başlayan  Süleyman Bektaş, salonu dolduran  Atatürkçülerin de eşliği ile  salon adeta inledi. Zülfü Livaneli, nin eserleri, Nazım’ın şiirleri büyük alkış aldı.

Konferansı’nı kendisini tanıtarak başlayan  ADD Genel merkezi  yönetim kurulu üyesi Prof.Dr. Ayhan Filazi, “Gündemi ve bu özel günün  benden daha iyi takip eden bir topluluk önünde olduğum için ben  apayrı bir konuda dersimi çalışarak, hazırlanarak geldim. Ben sizlere  1940 yılların sonlarından başlayarak Başta Amerika emperyalist  devletler ve güçler tarafından nasıl aklımızın  nasıl taksit  taksit alındığını  anlatacağım.” İlk olarak  Milli Eğitim bakanlığının  başına bir İlahiyat Fakültesi hocası Şemsettin Günaltay’ın  getirilmesi, Demokrat partinin iktidara getirilmesi, Marşal yardımı, İngilizcenin yaygınlaşması için  1955 yıllarında Karadeniz Üniversitesi, ODTÜ  Üniversitesi ve  6 tane açılan Maarif Kolejleri için İngilizcenin öğretilmesinin adeta şart olduğunu, arkasından ABD’nin  Barış Gönülleri adı altında dünyanın ez gelişmiş ülkeleri  ile  Türkiye’de de 1461 ABD’li barış gönüllüsü görev aldığını, okullarda  İngilizce öğretmenlik yaptığını  geniş açıklamalarla anlatan  Ayhan Filazi, “ 1971 yılında  ayağımızı sıktık, arkasından 1980 yılında üzerimizden buldozer geçti. Resmi rakamlara göre  4891  aydın, öğretim üyesi kamu üst düzey görevlisi  yerlerinden edildi diye açıklanmasına rağmen bu rakam 20 bini aşkın olduğu biliniyor. Su arada ABD’de  paranın borusunun öttüğü  dönemi başlattı dünyada. Tabii ki en orta doğuda en fazla etkilenen ve bağımlı olan ülkü Türkiye oldu. Bunun bir çıkış yolu yok mu diye soracağınızı, hep kötümser mi olacağız  diyeceksiniz,  2013 yılını Haziranında sokağa döküldük. Aklın bilimden ayrılmayacağını haykırdık. Küçük devrimciler kapıyı çaldı. Fakat boyları kısa olduğu için  kapının tokmağına ulaşamadılar. Kapıyı açamadılar. Onlar kısa zamanda  büyüyerek,  Kemalist Cumhuriyetini yeşerteceklerdir.” Sözleri alkışlarla  sona erdi.