Akhisarlıların pastacı amcaları Özkan Kantarcıoğlu’nun Amerika’daki oğlu Prof. Dr. Murat Kantarcıoğlu 2016 yılında dünyada seçilen 45 seçkin bilim adamı arasına girdi. Baba Özkan Kantarcıoğlu, “Oğlum tekrar bizi gururlandırdı. Tek düşüncemiz hasretlik. Murat ve kardeşi İsmail ile gurur duyuyoruz.” Dedi.

Murat Kantarcıoğlu, ODTÜ Bilgisayar  Mühendisliğini başarı ile bitirdikten sonra, Amerika’daki Indiana Purdue University mastır  yaptıktan sonra, Yrd.Doç.Olarak  Teksas Üniversitesine geçti. Burada “Kişisel Bilgilerin Gizlenmesi” programı geliştirmesi ile Ulusal Bilim Vakfı, (National Secience Foundation) tarafından 400 bin dolarlık ödül kazandı. Burada Profesörlük unvanı elde eden Murat Kantarcıoğlu, Dünya Üniversiteleri arasından bilim adamlarının katıldığı “Bilimsel Sınırları Genişleten ve Dijital Çağı Yükselten Bireysel Başarıları 2016 Seçkin Üyeleri” nin belirlendiği 45 bilim adamı arasında yer aldı.

Alçak Gönüllüğü ile bilinen, 2005 yılında yaptığım haberi hatırlatarak tekrar görüştüğüm Murat Kantarcıoğlu,  sadece bilim için çaba sarf ettiğini belirterek, “Sadece şunu söyleyebilirim. Beni dünyaya getiren annem ve bana tüm imkanları sağlayan babama minnettarım.” Dedi.

70 yaşını geçmesine rağmen, pastanesinde güler yüzü ile müşterilerine hizmet eden Özkan Kantarcıoğlu ile çalışma ofisinde oğlu Murat İçin yapılan haberin önünde sohbet ettik.  Özkan Kantarcıoğlu, “Dededen, babadan mesleğimiz olan pastacılığı sürdürmeye çalışıyorum. İki oğlumda eşim ve benim gururum. Murat Amerika’da bilim adamı olarak her geçen günü adını duyuruyor. İkinci oğlum babamın adını koyduğum İsmail’de İtalya’nın Floransa kentinde Üniversite Degli Studia di Firenze de Gıda Mühendisliği bölüm de okudu ve mezun oldu. Akhisar’a geldi. Belediyemizin restore ettiği Tarihi Kasap Hali’ni kiralayarak, orada Zeytincilik ve zeytinyağının tarihteki gelişmesini sağlayan araç ve gereçlerin bulunduğu bir müze gibi kafe işletiyor. İsmail bize büyük manevi destek veriyor. Bu da bana geçmiş yaşıma rağmen büyük enerji veriyor. Murat, eşi ve torunlarımızın sadece hasretini çekiyoruz. Sık sık Akhisar’a gelmeleri bu hasretimizi hafifletiyor.” Dedi.  (HA)