Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Akhisar Türk Eğitim-Sen, 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.


“Siz bu Milletin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz” diye söze başlayan Akhisar Türk Eğitim-Sen İlçe Başkan Yardımcısı Dilek Cangür; “Sınıf öğretmenlerinin garantisi biziz, ek ödemeyi almak namus borcumuzdur, öğretmenler için ek 300 TL ek ödemeyi aldık, iş tamam” diyen sendikaya Eğitim Bir Sen’e şimdi sormak lazım. Ne oldu, ne oldu? Toplu sözleşme masasını da lay lom’a dönüştürdünüz. Toplu sözleşmelerde, Türkiye Kamu Sen iş bırakırken, Tüm sendikalarınız değil bir sendika gittiniz Güven Park’ta pasta günü yaptınız. Özür grubu atamalarında, ek ödemelerde, atanamayan öğretmenlerin sorunu için bir defa olsun alana inmediniz. Bu da yetmedi genel başkanınız çalışanlarla dalga geçiyor. Bakın ne demiş: “Kendileri dışındaki sendika ve konfederasyonların ya bir saat iş bıraktıklarını ya da sevk alarak iş bırakmış gibi göründüklerini söyledi.”

Güler misiniz, ağlar mısınız?

Öğretmenler az çalışıyor, çok maaş alıyor denildiğinde söyleyenlere tepki gösteremediniz. Şimdi kalkmış 24 Kasım öğretmenler gününü kutlamayacağız diyorsunuz. Niçin kutlamadığınızın sebebi herkesçe biliniyor. Siz Öğretmenler gününün amacına karşısınız, ruhuna karşınız, onun için kutlamıyorsunuz. Çıkın 24 Kasım’da öğretmenlere yönelen saldırılardan, ekonomik soykırıma tabii tutulduklarından bahsedin. Öğretmenlere hakaret edenleri özür dilemeye davet edin. Yüreğiniz yetmez değil mi? Sizin yaptığınız ucuz kahramanlık. Üyelerinizin de büyük bir bölümünün sizler gibi düşünmediğini iyi biliyoruz. Çalışanlardan aldığınız yetkinin hakkını veremiyorsanız bari mazeret üretmeyin. Yoksa bu günü Atatürk’ü anmamak için mi kutlamıyorsunuz? Malum milli ve manevi değerlere nasıl düşman olduğunuzu bilmeyen yok.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinde Başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Milli Eğitimimizin fedakârlık timsali, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarları saygıdeğer öğretmenlerimizin; “Öğretmenler Günü” kutlu olsun.”dedi.