Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu toplam 51 sanığın yargılanmasına Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde 58 gün sonra devam edilecek.

Yarın sabah saat 09.30’da başlaması beklenen Soma Davasının 16.duruşması öncesi şehit madenci aileleri ile bazı sivil toplum örgü temsilcilerinin katılımı ile Şehit Murat Öztürk Caddesi 167 sokak üzerinden Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi önüne kadar yürüyüş yapması bekleniyor.

Davaya Soma Kömür İşletmeleri AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, Teknik Müdür İsmail Adalı, Teknik Nezaretçi Ertan Ersoy ve Emniyet Teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik ve tutuksuz yargılanan 45 kişinin de katılması bekleniyor.

Davanın müdahil avukatlarından ve Manisa Baro Başkanı Ali Arslan savcının esas hakkında beyan vermesini beklediklerini ifade ederek, “yarın yapılacak duruşmanın geçmiş duruşmalardan farkı olmayacaktır. Daha önceki duruşmada mahkemeden süre isteyen savcı esas hakkında beyanını sunacak. Yarın artık son beyanlar alınacak ve ardından büyük olasılıkla sanık vekiller de süre isteyecektir. Mahkemenin süreyi kabul etmesi halinde davanın 1 yada 2 günde sona ermesini bekliyoruz” dedi.

(HŞ)