Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akhisar’da yaklaşık 6 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak olan hayvan barınağının inşaatı devam ediyor.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, daha modern ve fiziki şartları itibariyle daha üst seviyede bir barınak kurma yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Akhisar’da Hayvan Barınağı inşaatını tamamlamak için aralıksız çalışıyor. 
Akhisar ilçesinde mevcut hayvan barınağının yanında bulunan ve Akhisar belediyesi tarafından devir edilen yaklaşık 6 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak hayvan barınağının inşaat çalışmalarında bina çatılarının örtülmesiyle birlikte son aşamaya gelindi. İnşaatı süren Hayvan Barınağı her biri 20 hayvan kapasiteli olan 15 binadan oluşacak. 
Hayvan Barınağı’nın montaj işlemlerinin bitmesinin ardından altyapı ve çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra açılması planlanıyor. 

Akhisar Hayvan Barınağı ile ilgili bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, “Büyükşehir Kanunun ‘5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’ gereğince tüm ilçelerde açılması planlanan Hayvan Barınakları, ‘5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliğinde’ belirtilen kriterlere uygun hayvan barınakları yapmak üzere çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.