Eğitim Bir-Sen Akhisar Temsilciliği tarafından organize edilen gece yönetmenin 2017 yılında çekmiş olduğu ve 1 Hadis 1 Film Kısa Film Yarışması’nda mansiyon ödülünü alan ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı Kısa Film Yarışması’nda finalist olan “Mutlak Değer” kısa filminin gösterimiyle başladı.

            Kısa film gösteriminin ardından konferans başladı.

            Konferansta; sinemanın Dünya’da ve Türkiye’de nasıl bir algı aracı olarak kullanıldığı, Türkiye’de sinemaya bakışın özellikle sinemanın ülkemize girdiği yıllarda neden olumsuz yönde olduğu, Dünya’daki “Müslümanlar Teröristtir” algısının nasıl oluştuğu, Türk filmlerinde dindar ve din adamlarının olumsuz karakterler olarak gösterildiği, dünya ve Türk sinemasında gençlere özgürlük adı altında nasıl mesajlar verildiği, bazı olumsuz durum, davranış ve duyguların özellikle bazı semboller üzerinde nasıl eşleştirildiği, bazı isimlerin kasıtlı olarak komik, saf veya sahtekâr karakterlere verilerek kullanılamaz hale getirildiği, yarışmalarla özellikle gençlerin, evlilik ve aile kurumlarının tahrip edilmeye çalışıldığı konularına yer verildi.

            Konferansın sonunda yönetmenin 2015 yılında çekmiş olduğu ve 4. Hak-İş Emeğe Saygı Kısa Film Yarışması’nda 2.lik ödülünü kazanan Rüzgâr Gülü kısa filminin gösterimi yapıldı.

            Film gösteriminin ardından program sona erdi.

            Muhammet Emin Altunkaynak Kimdir?

            1981 yılında Akhisar'da doğdu. 2011 yılından beri bir devlet kurumunda eğitimci olarak görev yapıyor. Eyüp Sultan Belediyesi, TRT ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen Eyüp Sultan Film Akademisinde sinema eğitimi aldı. 2014'ün son aylarından itibaren kısa filmlerle ilgilenmeye ve bu alanda çalışmalara başladı. Bu dönemde çektiği kısa filmler ulusal ve uluslar arası yarışmalarda çeşitli dereceler elde etti.

            Son kısa filmi Fokus ile katıldığı festivaller:

            Antakya 6. Uluslararası Film Festivali (Türkiye)

            No Words International Short Film Festival (Yunanistan)

            In-Shot Film Festival (Nijerya)

            The Lift-Off Online Film Festivals