Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Merkez Parkı içindeki Belediye Sinemasında düzenlenen geceye, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Sevgi Çocukları Derneği Başkanı Hasan Kirazoğlu, Yönetim kurulu üyeleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, Antrenörü Alper Şentürk ve ekibi, MHP Belediye Meclis Üyesi Arif Oruntaş, CHP Yönetim Kurulu üyesi Hüsnü Erer ve aileler katıldı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takım oyuncusu Barış Bayraktar’ın sunduğu program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını kurum Müdürü Nuray Bayraktar yaptı Nuray Bayraktar;"  Geleneksel hale dönüştürdüğümüz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hazırladığımız gösteri gecemize geldiniz. Bu yıl farklı bir komsepte hazırladık. Kuruluşumuzun 20.yılı olması nedeniyle 2007 yılından bu yana yaptığımız gösterilerden kesitler sunarak nostalji bir gece olmasını istedik. 20. yıl özel gecemize bir kez daha hoş geldiniz. Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ilçemizde özel eğitim alanında bu işin lokomotifi olmuş, öncülüğünü yapmış bir kuruluştur. Açıldığı günden bu güne birlik, beraberlik, dostluk, sevgi ilkelerine dayalı olarak hizmet vermiş, erişilebilirlik farkındalık adına bir çok çalışmaya imza atmış bir kuruluştur. Bu gün hala çizgisinden ödün vermeden, donanımlı kadrosu, kaliteli ve etik bir eğitim anlayışıyla hizmet vermeye devam etmektedir. Dünyamızın gerçek sahipleri özel çocuklarımız, kanatsız meleklerimiz onlar. Yüreklerindeki dinmek bilmeyen sevgileriyle gerçekten herkesi, her şeyi art niyet göstermeksizin severler. Özel çocuklarımız karşılaştıkları her türlü zorlukları, içlerinde yaşadıkları sevgiyle aşmaktadırlar. Özel çocuklarımızın bu özel gecesinde bizlerle birlikte olduğunuz için kurumum adına tekrar teşekkür ediyorum diyerek sözlerine son verdi.   

Daha sonra sırasıyla Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezinin yaklaşık 50 öğrencisin görev aldığı programda Çerkez Dansı, Karma Danslar, Yumurtalı Ispanak, Lirik dansı, Beyaz Kelebekler, Engelsiz Dans Gösterisi, Michael Jackson ve Barış Manço taklitleri, Şemsiye dansı, Solo Türkü ve Hababam sınıfı, Uğur Şov, Evlilik Teklifi, Yelpaze Dansı, Halk Oyunları, Mehter ve Çanakkale Geçilmez oyunlarıyla gece devam etti.

Akhisar Sevgi Çocukları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetim kurulu üyesi, Stüdyo Özge, Kadir Boz, Elif Şat ve Mirkan Turhan'ın hazırladığı 3 dakikalık “ Engel, Engel Değildir Aşıldığında” adlı kısa film gösterisi salonu dolduran izleyiciler tarafından çok beğenildi.

Program sonunda geceye katılan Akhisar Belediye başkan yardımcısı Ali Velestin, Çok güzel bir program oldu. Gecenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve personeli tebrik ediyorum dedikten sonra Kurum Müdürü Nuray Bayraktar’a bir buket çiçek verdi. Akhisar Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri, personeli ve öğrencilerin sahneye davet edilmesinin ardından program son buldu.