Yarın resmi açılış töreni yapılacak olan 556. Çağlak Festivali kapsamında geleneksel hale gelen 24. Açık Satranç Turnuvası sona erdi.  2 gün süren turnuvada 4 kategoride 424 sporcu mücadele etti. Dereceye girenlere ödülleri alkışlar arasında verildi.

60  satranç ustasının mücadele ettiği büyükler kategorisinde 1. Azer Abdullayev’e Diz üstü bilgisayar ve madalya, 2. Uğur Vatansever’e Diz üstü bilgisayar ve madalya, 3. Hasan Hulki Nalbantoğlu’na Tablet ve madalya, 4. Ahmet Berkin Ünlü’ye Madalya ve satranç takımı, 5. Mehmed Kaçangar’a Madalya ve satranç takımı, en iyi bayan oyuncu Defne Sade Denfe’ye madalya ve satranç takımı hediye edildi.

84 kişinin katıldığı yıldızlar kategorisinde 1. Kaan Kalemler’e diz üstü bilgisayar ve madalya, 2. Kadir Akın’a 9 inc tablet ve madalya, 3. Atakan Çöl’e 7 inc tablet ve madalya, 4. Fatma Güneş Alpaslan’a madalya ve satranç takımı, 5. Berk Çalışkan’a madalya ve satranç takımı, en iyi bayan Aleyna Pehlivan’a madalya ve satranç takımı hediye edildi.

130 öğrencinin mücadele ettiği küçükler Kategorisinde 1. Samet Çalışan’a 9 inc tablet, madalya ve satranç takımı, 2. Burak Kaplancan’a 7 inc tablet, madalya ve satranç takımı, 3. Enes Kaya’ya 7 inc tablet, madalya ve satranç takımı, 4. Egehan Yavaş’a madalya ve satranç takımı, 5. Baha Karadağ’a madalya ve satranç takımı, en iyi bayan Nehir Tokat’a madalya ve satranç takımı verildi.

En fazla  sayıda 150 satrancının katıldığı minikler kategorisinde tüm sporcuların tamamına madalya verildi.