2013 yılında temeli atılarak birçok ilden daha büyük bir külliyeye sahip olan Akhisar’da Külliye Şahin Hoca Camii açılışı ve 40. Hilaliye Vakfı Hafızlık töreni yapıldı. 

Hafızlık Merasimine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Manisa Millet Vekilleri Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Hüseyin Tanrıverdi,  Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, MHP Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, MHP Manisa Milletvekili Adayı Osman Oktay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri ve binlerce vatandaş katıldı.

85 öğrencinin hafızlığa terfi ettiği merasimde Camii açılışı da çok büyük ilgi gördü.

Birçok farklı ilden gelen misafirler sabah erken saatlerde külliyeye gelerek Akhisarlı vatandaşlarla sabah kahvaltısını yaptılar. 

Program 08.30 da başladı. Programın sunuculuğunu Dost TV ve Dost FM programcılarından Hayri Akıncı gerçekleştirdi. Akhisar Yeni Gülruh Camii Müezzini M. Ali Özyaka, DİB Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii Müezzini M. Mansur Sağır,Ankara Elit Sitesi Camii Müezzini Mustafa Orhan,İstanbul Fatih Sofular Bıçakçı Alaattin Camii İmam Hatibi İsmail Kaya,Malatya Musa Kazım Camii İmam Hatibi Ahmet Tayyar,İstanbul Beyoğlu Piyale Paşa Camii İmam Hatibi İshak Danış, DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin Kur’an-ı Kerim Tilavetleri ile  katılımcılara ilahi keyif yaşattı. 

GÜNÜMÜZ HAYIRLISI OLSUN

İlk olarak Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı Konuşmasını gerçekleştirirken Orhanlı; “Cami yapımında kimin yardımı olduysa Allah razı olsun. Kuran kurslarımızda emeği geçen, bizlere yavrularını gönderen velilere teşekkür ederiz. Akhisarlı kardeşlerime güzel ev sahipliği yaptıklarından dolayı da teşekkür ederiz. Külliyemizin tamamlanması için yardımlarınızın ve hayırlarınızın devamını diliyorum. Günümüz hayırlısı olsun.” Dedi.

SUDAN VE ARAP ÜLKELERİ ÖĞRENCİLERİ GELİP BURADA EĞİTİM GÖRMELİ

Sudan Hortum Üniversitesi İslam Medeniyeti Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdullah Osman konuşmalarını gerçekleştirerek, Hilaliye Eğitim Vakfının yapmış olduğu başarılı işlerden bahsederek öğrencilerin burada eğitim görmeleri konusunda Sudan ve Arap ülkelerindeki vatandaşlara seslendi. Binlerce km uzaklıktan geldiğini dile getiren Abdullah Osman “Bu güzel atmosferi sizlerle yaşamaktan mutluluk duyduk” dedi.

HİLALİYE KUR’AN KURSUMUZDAN 3000’E YAKIN KİŞİ HAFIZ OLMUŞTUR

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan Akhisar’da açılışı yapılan Akhisar Hilaliye Külliyesi’nde Şahin Hoca Camii açılışının hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerimiz hafızlık sınavlarını tamamlayıp hafız olacaklar inşallah. Ülkemiz sınırlarını aşan Hilaliye Kur’an Kursumuzdan da sizlere bahsetmek isterim. 3000’e yakın kişi buradan hafız olmuştur ve binlerce kişi Kur’an okumayı öğrenmiştir. Kur’an eğitim öğretimi ve hafızlık çalışmaları yapanlar olarak sorumluluklarımızı da hatırlamamız gerekmektedir. Hafız olan öğrencilerimiz kendi irade ve azimleri ile ve bizim katkılarımız ile öğrenimleri sürdüreceklerdir inşallah ve bir diğer görevimiz ise bu yavrularımızın istihdam edilmesi olacaktır ve bir diğer görevimiz ise tüm insanlığa tüm İslam alemine ve bu güzel yavrularımıza örnek olmamızdır.” diyerek konuşmalarını tamamladı.

120 BİN CİVARINDA HAFIZIMIZ VAR

DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin konuşmalarında; “Bugün gerçekten Manisa’mız, Akhisar’ımız için mutlu bir gün, 85 kardeşimizin Hafızlık merasimini düzenliyoruz. Türkiye de belge almış hafız sayımız 120 bin civarında ve belge almamış olanlar ile birlikte 150 bin hafızımız mevcut. Ben buradan rahmete kavuşmuş olan Şahin Hocamıza Allahtan rahmet diliyorum ve burada hafızlık merasiminde olan yavrularımızı da tebrik ediyorum.” dedi.

HAFIZLARIMIZIN YOLUNDAN ŞAŞMAMASINI VE DOĞRU YOLDA İLERLEMESİNİ DİLİYORUM

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş konuşmalarında; “Hilaliye Külliyesi Şahin Hoca Camii sülietini gördüm ancak ilk defa içeriye girmek nasip oldu ve bu atmosfer ile gurur duydum. Bugün burada milletimizin çok özel bir anını yaşıyoruz yavrularımız hafızlık için icazet alarak hafız olacaklar milletimiz bu şekilde yolundan şaşmamasını ve doğru yolda ilerlemesini diliyorum. Hilaliye Vakfı gibi tüm kurumlara yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi bir borç bilerek yavrularımızı tebrik ediyorum.” dedi.

HİLALİYE EĞİTİM VAKFI İSLAM ALEMİNE ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Hafızlık merasimine katılan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ta konuşmasında; “Rabbim lütuf etti bu yılda Hilaliye Eğitim kurumlarında hafızlık merasimine katılma fırsatı bulduk. Hilaliye Eğitim Kurumları 35 yıl geçtiği Şahin Hocanın kurduğu ve hizmetine istikrar, kararlılık ve büyüyerek devam ediyor. Bugün için 85 kardeşimizin hafızlık merasimini birazdan tamamlayarak her biri birer hafız olarak yollarına devam edecekler. Uydudan yayın yapan televizyon kanallarımız vasıtası ile tüm Türkiye ve dünya bizlerin başarısını ve bu genç kardeşlerimizin maneviyatını paylaşıyor. Ben tekrar 85 kardeşimizi teker teker alınlarından öpüyor tebrik ediyorum. Şahin Hocamızın 35 yıl önce birkaç kişi ile kurduğu Hilaliye Eğitim Kurumları bugün tüm islam alemine örnek olarak gösterilmektedir. Elbette bugün bu Camii’nin de açılışını yapıyoruz ve Şahin Hocamıza bugüne kadar 3000 kişinin hafızlığına hizmet etmiş kurumumuza ve hocamıza dualarımızla anıyoruz.” dedi.

12 MİLYON HARCANDI

Şahin Hoca Camii için görüşlerini dile getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “3000 kardeşimize hizmet verecek böyle güzel bir kurum için şuana kadar 12 milyon lira harcandı. Ancak tamamlanabilmesi için 36 milyon liraya daha ihtiyaç var. Bunun için hepimizin destek vermesi gerekir.” Dedi.  

Akhisar Hilaliye Eğitim Vakfı Hilaliye Külliyesi Şahin Hoca Camiinde gerçekleştirilen 85 öğrencinin Hafızlık merasimi öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve öğlen namazı ile sona ererken öğlen namazının ardından ikramlarda bulunuldu.