Thyateira Akhisar Masterlar Takımının kuruluş amacını ve felsefesini anlatan Akhisarsporun unutulmaz kaptanı Emin Kökçü; masterlar takımında oynayan tüm oyuncuları ekranlardan izleyiciler tanıttı. Oyuncu seçiminde iyi futbol oynamasından daha çok karakterine, davranışlarına ve dostluklarına baktıklarını ifade eden masterlar takımın başkanı Ünal Balanuyan ise, gerçekten sporu, kardeşlik, dostluk olarak gördüklerini anlattı. Ali Uğur Sarı ise masterların amaçlarının yenmekten çok, dostluk bağlarını kurmak olduğunu ancak yenilgi halinde o geceyi uykusuz geçirdiğini de söyledi.

Amatör küme maçlarını da değerlendirmeye çalışan konuklar; üst liglerde futbol oynamak isteyenler için amatör liglerin önemini anlatarak; tesisleşmenin önemi üzerinde durdular. Şehrimizde ve ülkemizde alt yapıya gerekli özenin maalesef yetkililer tarafından verilmediğini, Akhisar'da gölet mevkiindeki futbol sahasında aynı anda 3-4 takımın antreman yaptığını, bunun doğru olmadığını ve bir an önce tesis sayılarının artması gerektiğini vurgulayan konuklar, U16 ligi ile de düşüncelerini söylediler.

Dünya kupasında 3.olan milli takımımızdan ve UEFA kupasını alan kulübümüzden de bahseden masterlar, son yıllarda Türk futbolunun çok ilerleyemediğini, bunun da sebebinin süperligde yabancı futbolcu sayısının fazla olmasına bağladılar.

Lucesku ile Milli takımın devam etmesi gerektiğini savunan kaptan Emin, Ünal Balanuyan, Ali Uğur Sarı ve program yapımcısı Engin Akyüz'ün Türk bir teknik adam ile devam edilmesi fikri karşısında üçe bir kaldı.

TFF, MHK ve VAR sistemi ile de farklı fikirlerin savunulduğu programda; Akhisarspor taraftarının çok vefakar olduğundan ve hatta tüm Türkiye'nin takdirle karşıladığı, yağmur altında ıslanan Antalyaspor taraftarlarının akigolar tarafından ıslanmamaları için yanlarına davet edilmesinin çok güzel bir davranış olduğunu tüm Türkiye'ye bir daha hatırlattılar.

Süperligde zor günler geçiren Akhisarsporun iyi futbol oynadığı ancak bir türlü toparlanamadığı, bu kötü gidişin Akhisar'ın evladı Cem Kavşak Hoca ile düzeleceği hakkında hemfikir olan konuklar, Alanyaspor maçında tüm tribünün doldurulması gerektiğini söyleyerek düşen takımın Akhisar olmaması gerektiğini söylediler.

Programın son bölümünde geçtiğimiz hafta Diyarbakır'daki master takımı olan Şener Özdil masterlar takımının davetlisi olarak gittikleri geziden ve oynadıkları maçtan da bahseden konuklar, biri birlerini davet eden master takımları sayesinde kültür turizmi de yapıldığını ve farklı şehirlerin birbirlerinin kültürlerini daha iyi tanıdığını belirttiler.

İki saatten fazla süren Engin Akyüz ile konuşuYORUMa şehir dışında yaşayan eski futbolculardan çok sayıda mesaj gelmesi dikkatlerden kaçmadı.