Bildiğiniz gibi bu seçimlerin yerelde, hizmetten öte bir anlamı yoktur. Adaylar hizmet yarışı içinde kabiliyetlerini, projelerini ortaya koyarlar ve halkın desteğini almaya çalışırlar. Bunun ötesinde konuyu saptırıp beka sorunu diyerek insanları kamplara bölmek, ötekileştirmek, hain ilan etmek bu ülkeye ve bu halka yapılacak en büyük ihanettir. Bu ülke beka sorununu, 1919 da başlayan Milli mücadeleyi 1923 te Cumhuriyeti ilân ederek sonlandırmıştır. Bugün olsa olsa iktidara mensup Belediyelerin koltuk bekası sorunu vardır. Akhisar’da da durum farklı değildir.Çünkü vatandaş artık iş bilmezlerin elinden çok çekmiş güzel Akhisar’ımız şehircilik açısından Salihli ve Turgutlu belediyelerinin çok gerisinde kalmıştır.Dolayısıyla Belediyemizde kan değişim vakti gelmiş ve geçmektedir.Ancak iktidar partisi yeni bir şey yapacakmış gibi, yıllardır Belediye meclis üyeliği yapmış eski yüzü parlatmaya çalışmaktadır. Ama halk artık bu konuda gözünü açmıştır.

            Çok değerli Akhisar’lı hemşerilerim, iktidarı çalıştıran muhalefettir. Muhalefetin uyuduğu yerde hiçbir şey olmaz. Maalesef Akhisar’ımızda muhalefet, Belediyemizin yaptığı bir çok israfa varan harcamalara ses çıkarmadığı gibi bunlara ortakta olmuştur. Belediye meclisinde kendini gösterememiştir.

Değerli Akhisar’lılar, Belediyecilik gönül işidir.Önce insanı, halkı sevmekle başlar bu işler. Yoksa zorla Belediye başkan adaylığına tepeden getirilen veya varlığın içinde yokluğu bilmeyen insanlar ne kadar anlayabilir halkı. Onların dertlerine ne kadar çare olabilirler. Vatandaşa çare olabilmek için önce halkın derdiyle dertlenecek, onların kederlerine ve sevinçlerine ortak olacaksın. Yoksa kuş tüyü yataklarda yatarken,bir elin yağda bir elin balda iken bu işler olmaz.

Değerli Akhisarlılar, 31 Marta yaklaştığımız şu günlerde İktidar ve ana muhalefete mensup Belediye başkan adaylarının algı operasyonlarının sayısı artmış durumdadır. Güçlü görünmek için her tarafa dev afişler, dev pankartlar asmak, masa başında çizilen akla hayale gelmeyen, gerçekleşmesi bırakın beş yılı, onbeş yılda ancak yapılacak projeler havada uçuşmaktadır. En basitinden eski stadyumun olduğu alanı yapacak olsaydı, İktidar partisi onbeş yılda yapardı. Ama bakıyorum ana muhalefet bununla ilgili projeyi sahiplenmiş, basında boy boy kareler. Çarşamba pazarına yapılacak altı katlı Pazar yeri ve otopark projeside ayrı bir fiyasko. Bu işler inanç ister,tecrübe ister,deneyim ister ve en önemlisi kararlılık ister. Bunu da ancak biz yaparız. Geçmişte yaptık bugünde yaparız. Saygılarımla.