Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Emniyet Müdürü Engin Pınar ve Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Mete Demir Paşa mahallesi 145 sokakta bulunan Akhisar Spor Adamları Derneği (ASAD ı ziyaret te bulundular.

ASAD derneğini Ziyarette bulunan Dernek Başkanı İbrahim Macana ve üyeler tarafından karşılanan Kaymakam Kaan Peker ziyarette yaptığı konuşmada Akhisar bir spor şehri Tabii buraya gelmesinde sizlerin ciddi emekleri var.

Hep beraber gelecek nesillere taşıyacak belge, bilgi ve fotoğraf niteliğinden bir şeyleri yaptırabilmek çok önemli. Burada da görüyoruz ki fotoğraflar çok güzel bir şekilde sergilenmiş. Akhisar´ın geleceğine bırakılmış güzel bir miras olarak değerlendiriyoruz. Tüm ekibe teşekkür ediyoruz. Emeğinize  sağlık. Muhakkak ki bunun Akhisar´ın geleceğinde bir karşılığı olacaktır”  

Peker konuşmasında  Malum stadyum güncel bir sorun. Spor denilince akla stadyum geliyor. Evet, kabul ediyoruz önemli bir konudur; ama her şey de değildir. Orada başlamış bir süreç var ve devam ediyor. Umut ediyoruz ki en kısa zamanda nihayetlenir ve maçlar Akhisar´da oynanmaya başlanır. Ama bunun öncesinde veya bu iş devam ediyorken de yapılması gereken o kadar çok şey var ki. Dediğiniz gibi gençlerimizi spora kazandırmak mesela. Spor, eğitim faaliyetleri içerisinde bu kadar yer almazdı. Mesela biraz önce Engelliler Haftası sebebiyle rehabilitasyon merkezini ziyaret ettik. Orada da bazı şeyleri konuştuk. Geçmişteki birçok algı bugün farklı olarak değerlendiriliyor. 80´ler diye bir dizi var. Orada sürekli tekrarlanan bir replik var: “Başımıza icadçıkarmayın” Biz de sık sık bu lafı duyardık. Ama biz bugün gençlerimize icat yapın diyoruz. Spor konusu da aynı şekildeydi. Spor eğitimi engelleyen, aksatan bir faaliyet olarak değerlendiriliyordu. Ancak durum artık çok farklı Dedi.