Toprak Gurubu Genel müdürlüğünden emekli olan, bir dönem İzmir Konak Belediye başkanı Hakan Tartan’ın danışmanlığını yapan proje uzmanı Akhisarlı Bülent Sağlam, “Kentler sadece yönetenlerin eline bırakılacak kadar önemsiz  yerleşimler değildir” başlığı için Akhisar için “PROJE AKHİSAR”  dosyası ile eski belediye başkanı, Kent Konseyi, Akhisar Sağlık Eğitim Kültür (AKSEK) Vakfı ve Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) başkanlığını yürüten  Hüsnü Kahraman ile bir araya geldi. Hüsnü Kahraman, “Bülent Sağlam’ın “PROJE AKHİSAR” önerilerine herkes sahip çıkmalıdır. Başta sivil toplum örgütleri tam destek vermelidir. Çünkü siyaset dışı bir proje” dedi.

Bülent Sağlam hazırladığı “Proje Akhisar” hakkında bilgi verirken “Kentlilerin eleştirmek yerine öneri getirmeleri ve yönetime katılmaları gerekmektedir. “Kentler, sadece yönetenlere bırakılamayacak kadar önemli yaşam ortamlarıdır...''. Kentliler, bu yaşam ortamına önermeleri, katılımları ile yaşanabilirlik değerini oluştururlar. Sadece tüketen ve tükenen kent anlayışını sürdürmekten çıkıp, yeni bir kent anlayışını geliştirmek zorundayız. Dönem, yeni bir anlayışın, felsefenin ve aklın egemen olmasının zorunlu olduğu bir dönemdir. Kentlerde, dünden, bugünden ve yarınlardan sorumlu olanlar o kentte yaşayanlardır. Yani bizleriz.”  Projeyi hazırlarken amacın yaşanan  kentlerle ilgili fikir veya uygulama projelerin paylaşmak, tartışmak, geliştirmek, yönetenlere önermek, projelerin yaşama geçmesi için destek, emek vermek, olduğunu söyleyen Bülent Sağlam,” Demokrasi, seçim günü sandığa gidip oy vermek değildir. Yöneticilerin tek başlarına kadroları ile bazı şeylerin altından kalkmaları mümkün değildir. Demokrasi süreklidir ve katılımla daha da güçlenerek gelişir. Demokratik katılım sadece denetleme ve sorgulama da değildir. Demokratik katılım önerme ve yapıcı anlamda gelişmedir. Yurttaş, ülke ve kent yönetimine katılmıyor. Sadece eleştiriyor. Siyasetçiler ise seçimden seçime ortaya çıkıyor. Biz bunu reddeden bir örneği sergilemeliyiz.  Biz halk olarak eve çekilemeyiz. Bu nedenledir ki kentli mutlaka yönetime katılmalıdır. "Yerel Demokrasi" ve ''Proje Demokrasisi''nin işlediği kentler gelişirler. Avrupa'da örnekleri çoktur.Kentlerin; önümüzdeki süreçte özellikleri, özgünlükleri ve değerleriyle markalaşacağı ve yeni bir kimlik olarak insanlığın hafızasında yer edeceği mekanlar olacağını göz önüne getirirsek, kentlilerin yönetime katılmasının ne kadar önemli olduğu daha da net ortaya çıkmaktadır. 5 yıldan 5 yıla ‘’Yerel Yönetim’’ seçimlerini beklemek yerine, biz bir ‘’bilgi havuzu’’oluşturmalıyız. Önerilerimizi bütün iyi niyetimizle yerel yönetimlere sunmalı, bir kısmını da kendimiz hayata geçirmeliyiz.‘’Proje Akhisar’’ siyaset üstü anlayışla ‘Akhisar Sevdalıları’nın 'daha yaşanabilir bir Akhisar ve Akhisar’ın geleceğe taşınması' diğer bir deyişle Akhisar’ın ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel kalkınmasının sağlanması amacıyla ‘’Geleceğin Akhisarı’’ nın yaratılmasına katkı koymayı amaçlar. Hedefimiz Akhisar'ı örnek bir kent haline getirmektir. 

Bu çalışmaların sonrasında “Proje” başlığı altında, Akhisar'ın kendi adını yazabileceği bir çalışmayı başlatılması gerekir. ''Proje Akhisar'' ın hazırlayıcıları yöneticileri eleştirmek yerine''aktif kentli''olarak çözüm yolları ile ortaya çıkmalıdırlar. Proje Akhisar, ‘’kentte yaşayanların kente katılım modelidir.’’

Olağanüstü fikirler  ortaya çıkacağına inandığını söyleyen Bülent Sağlam, “Kurulacak dernekler, projeleri ya kendileri hayata geçirecek, geçiremezse kamu kuruluşlarına projeyi verip  hayata geçirilmesini takip edeceklerdir” dedi.

Eski Belediye başkanı, Kent Konseyi, AKSEK ve TÜRFAD Akhisar şubesi başkanı Hüsnü  Kahraman, “Akhisar  ve ülkemiz için  proje çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum. Bir Akhisar sevdalısı olduğunuzu biliyorum.  Proje Akhisar için görüşlerinize hepimizin, özellikle Sivil Toplum örgütlerinin sahip çıkması gerekir. Sizin gösterdiğiniz duyarlılık bizlere ışık  tutmasını diliyorum. Sizi tebrik ediyorum.” Dedi.  (Haldun Akyüz)