Akhisar Gölet büyük salonda düzenlenen iftar yemeğine Akhisar Belediye Başkan yardımcısı Ali Velestin, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Çiçek, Kırıkkale Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Aba, Siyasi Parti İlçe başkanları yönetim kurulu üyeleri, Akhisar Esnaf Oda başkanları, Dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda üyeleri katıldı.

İftar yemeği sonrası konuşma yapan Oda Başkanı Mustafa Güral; “Böyle mübarek bir ay olan ramazan ayında pazarcı esnafları olarak odamızın düzenlediği iftar yemeğinde bir arada olduğumuzdan dolayı ve bizleri yalnız bırakmadığınız için tüm pazarcı esnafımıza ve ailelerine ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

2014 yılında göreve geldiklerinden itibaren birçok yenilikler yaptıklarını belirten Güral, yaptıklarını şöyle sıraladı;

1-Çarşamba pazarına Akhisar Belediyemizle kamera sistemi döşettirdik.

2-Çarşamba pazarında paket tavukçuların arkasında bulunan kayıt dışı kişilerin pazarını iptal ettirdik.

3-142 Sokaktan Hashoca Camisine dayanan kayıt dışı tezgah açan kişilerin ,tezgah açmasını engelleyip, kaldırdık.

4-istasyon pazarımızda bulunan tuvaletten tantanlara kadar olan kayıt dışı pazarını kaldırdık:

5-Sokak ve mahalle aralarında kayıt dışı seyyar araç üzerinde mal satan kişileri önleyebilmek amaçlı Motorize ekibi kurduk ve Akhisar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Zabıtasıyla koordineli bir şekilde çalışarak 2014 ve 2015 yılında yüzde 80 başarılı olduk.

6-Çarşamba pazarımızda zabıta noktasından balıkçılara giden yol güzergahına ve çevresine, gerçek üretimi olan gerçek köylüyle 168 kişi olarak Akhisar Zabıta müdürümüzle çalışma yaparak gerçek üreticilere yer verdik.

7-Kırkağaç pazarımızda yer değişikliği sebebiyle yeni yapılan Pazar yerinde haklarımızı koruyabilmek adına üç aylık bir çalışma yaparak 12.00000 TL'den 4.00000 TL'ye indirdik.

Yer dağıtımını hassas bir kura yaparak herkese adaletli bir şekilde yerlerini dağıttık (en kötü yerde bana çıktı)

8- İstasyon pazarımızda çeşme ihtiyacı olan kF odamız tarafından çeşme tesisatı çekilip ihtiyaçlarımız giderilmiştir.

9-Yolda aracı arıza yapan, kaza yapan esnafımıza anlaşmış olduğumuz çekici firmasıyla irtibata gecerek, kendimiz bizzat ilgilenerek her türlü yardımı yapmaktayız.

10-17 Şubat 2014 tarihinde odamızın unvanını Akhisar Meyveciler Sebzeciler ve Seyyar satıcılar Odasından alıp, olağanüstü genel kurul yaparak 196 üyemizin evet oyu kullandığı odamızın unvanı Akhisar Manavlar ve pazarcılar Esnaf Odası olarak değiştirdik.

11- Üyelerimizin elektrik faturalarına yansıyan bedeli yüzde 15 ile yüzde 30 arasında indirimli elektrik kullandırılmak üzere protokol imzaladık.

12- Soma'da şehit olan 301 Madenci kardeşimiz için Çarşamba pazarında 1000 kişilik pilav ayran hayrı düzenledik.

13-Ebediyete göçmüş pazarcı esnafımız adına Ulu Camide Mevlid-i Şerif okuttuk.

14-Bakkeallar manavlık yapmasın diye çalışmalarımızı sürdürdük ve iyi bir başarı elde ettik.

15-Kış aylarında düzenlenen Alış veriş festivaline 2 ton ücretsiz portakal dağıtımı gerçekleştirdik.

16-23 Mart’ta TOBB binasında Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli'ninde katıldığı toplantıda Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak Bakanlığımıza 2 önerge verdik. (KDV yüzde 8'den 1'e indirildi - Devir ücretlerinin kaldırılması)

17- 25 Martta Pazarcılar Federasyonunun düzenlediği “ Pazara Esnaf Buluşması’ na” Akhisar’dan 2 otobüs katılarak, Ankara Ticaret Odası (ATO Congresum Salonuna) Türkiye’den 10 bin kişilik bir pazarcı esnaf buluşmasına katıldık.

19-2014 yılı ramazan ayında 1000 kişilik iftar yemeği

20-2015 yılı ramazan ayında 1000 kişilik iftar yemeği

21-2015 Muharrem ayında 2000 kişilik Aşure hayrı

22-Pazar yerlerinin özelleştirilmesiyle ilgili 3 aylık ciddi bir çalışma yaptık.

23-Pazar yerlerimizde bozuk, ayıplı, mal satan esnafa gereken cezalar verildi. (Tezgah kapatma cezası, uyarı cezası)

24-Odamız tüm sosyal faaliyetlerde vardı.

25- Dağlıca’da şehit olan şehitlerimiz için Çarşamba Pazarında Saygı duruşu ve istiklal Marşı okundu, ve basın açıklaması yaparak tepkimizi gösterdik.

26- Çarşamba pazarımızın 480 adet led projektör el Akhisar Belediyemiz tarafından takılarak yenilenmiştir.

27- Çarşamba pazarımızın boya çalışması Akhisar Belediyesi tarafından devam etmekte olup, ramazan ayı içerisinde bitirilecektir.

28-Söz konusu olan vantilatör sisteminin Akhisar Belediyemizle görüşmelerimiz devam etmektedir. Belediye başkanımız Salih Hızlı'ya, Belediye başkan yardımcılarımıza, ve Akhisar belediye Meclisini temsil eden Siyasi partilerimizin değerli meclis üyelerine ben buradan bir kez daha hatırlatmak isterim ki Çarşamba pazarımız yapı itibariyle çok sıcak olduğundan dolayı vantilatörlerimizin kurulmasını tüm pazarcı esnafım ve pazara gelen Akhisarlı tüketicilerimiz adına talep etmekteyiz.

29-3. düzenlediğimiz geleneksel iftar yemeğimize katılan tüm katılımcılara teşekkür eder, nice iftarlarda bir araya gelmek ümidiyle hepinizi Allah'a emanet ediyorum" dedi.