Kadın Cinayetlerini durduracağız platformu Akhisar’da  eski eşi tarafından anne ve babası öldürülen ve kendiside ağır yaralanan Naciye Çam’ın duruşmasının ardından kadın cinayetlerine müebbet hapis isteminde bulundu.

Özgecan yasasının biran önce yasalaşması talebinde bulunan platform üyeleri bunun için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler. CHP  Manisa Milletvekili Tur Yıldızbiçer’in de katıldığı basın açıklamasını platform adına Emel Önal yaptı.

Özgecan yasasının daha fazla bekletilmemesi gerektiğini ifade eden Önal, “Gün geçmiyor ki bir kadın daha öldürülmüyor. Bugün burada,13 ay önce, Kırkağaç'ta, annesi ve babası Nazmiye ve Kemal Çam, boşandığı imam eşi tarafından acımasızca katledilen, kendisi de ağır yaralanan Naciye kardeşimizin adalet arayışındaki son aşama olan karar duruşması için toplanmış bulunmaktayız.

Kadın cinayetlerinin nitelikli halden sayılması ve faillerinin hiçbir ceza indiriminden yararlanmamasına yönelik olarak meclise sunduğumuz yasa tasarısının üzerinden geçen 4 yıllık zaman diliminde, AKP iktidarının kadın düşmanı tutum ve söylemleri nedeniyle kadın cinayetleri sayısı her geçen gün hızlanarak arttı. Özgecan'ımızın adını verdiğimiz, çıkmasına ilişkin umudumuzu gerçekçi davranarak 1 Kasım sonrasına ertelediğimiz yasa mecliste beklediği sürece, kadın katilleri sudan gerekçelerle her türlü ceza indiriminden yararlanmaya, toplum vicdanı daha şiddetli kanamaya devam edecektir.

Savaşın barıştan, ölümün yaşamdan üstün tutulduğu bu ortamda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak bizler, tüm olumsuzluklara karşın yaşamdan, adaletten, barıştan, eşitlikten yana tavrımızı, mücadelemizi, umudumuzu hiç yitirmeden, ölen kadın kardeşlerimize ve ailelerine bunu bir borç bilerek, büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz.

Kadının adı bile geçmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı, artık asıl görevini yerine getirmeye çağırıyoruz. Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı gerçekten kadınlar için çalışmak istiyorsa, kadınları "muhtaç" olarak göstermek yerine Özgecan yasasının çıkması için uğraşmalı ve kadın cinayetlerini durduracak tüm düzenlemeleri derhal yerine getirmelidir. Kadın cinayetlerini durduracak yasayı çıkartmak sizin görevinizdir, milyonlarca kadın kardeşimizin haklı talebini görmezden gelemezsiniz!

Yaşam hakkına saygının ilk koşul, ilk yasa maddesi olduğu, barış dolu bir dünyanın özlemiyle, kadın cinayetlerini durduracağımızı, Nazmiye ve Kemal Çam kardeşlerimize adalet mücadelelerimize devam edeceğimizi buradan duyuruyoruz.” Açıklamalarını yaptı.

Basın açıklamasına katılan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldızbiçer’de kadın Özgecan yasasının kanunlaşması için meclisteki mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.