Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim okulu öğrenci velileri yeni çıkan kanunlar ile ilgili olarak, bin 200 imzayı Kaymakam Kamil Köten’e teslim etti.

Öğrenci velileri adına açıklama yapan Kamuran Aksoy; “Çocuklarımızın 4+4+4 düzenlemesi ile evimize en yakın okula değil, daha uzak okula gönderilmesine, okula yürüyüş mesafesi artan çocuklarımızın can güvenliklerinin tehlikeye girecek olması, öğrencilerimizin bir yıl önceki öğretmenlerini sınıflarına bulamayacak olması, okul ve arkadaş ortamlarına kapılarak başka okullara sürgün edilecek olması, yeni okula uyum sürecinde zorlanacak olmaları gibi nedenlerden dolayı imza kampanyasında da belirttiğimiz gibi okulumuzun ilkokul olarak kalmasını istiyoruz.” Dedi.

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten; “Bu yıl bur şekilde gidecek. Ben sizlerin dilekçenizi alıp İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teslim edeceğim. Bu yıl değişiklik olmayacak sanıyorum. Ancak gelecek yıl kanunlar ne diyorsa o yapılır. Zaten kılık kıyafet serbestliği gelecek yıl başlayacak.” diye ifade etti.

Bin 200 öğreci velisinin imzaladığı kampanyanın dilekçelerinin teslimine Kamuran Aksoy, Sibel Sarı, Tülay Alın ve Sanay Buğra katıldı.