Öğrenci ve öğretmenlerimizi Akhisar İlçe Kaymakamı Sabit Kaya, makamında kabul ederek tebrik etti. Kaya konuşmasında, “Öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Emeği geçen başta Okul Müdürü olmak üzere bütün personeli kutluyorum. Mesleki eğitimin güçlenmesinde bu tür projeler büyük rol oynuyor. Okulunuzu ve İlçemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum.” Dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’ de “Ülkemizde bilim ve teknolojinin gelişmesinde meslek liselerinin önemi ve yeri tartışılmaz. Elektrik Elektronik Teknolojisi öğrenci ve öğretmenlerini bu alanda gösterdikleri çaba için tebrik ediyorum,” dedi.

Kayhan Ergun M.T.A.L.Müdürü Mehmet Aksoy, “ Okulumuz, Elektrik Bölümü öğretmenleri tarafından yazılan ve kabul edilen ikinci Erasmus+ projesi ile yine Avrupa’da. Bu proje sayesinde 14 öğrencimiz kendi alanlarında 2 farklı ülkede üçer hafta staj yapma imkânı bulacaklar. Öğrencilerimiz için teknolojik gelişmelere paralel olarak gelişmekte olan sanayi koşullarına kolay adapte olabilmek, yurtdışındaki uygulamaları yerinde görebilmek ve gözleyebilmek büyük önem taşıyor. Bu proje öğrencilerimiz için bulunmaz bir fırsat olacak.”  diyen Aksoy, “Proje kapsamında 7 öğrencimiz öğretmenleri eşliğinde 24 Mart – 13 Nisan 2019 tarihleri arasında Portekiz’de staj çalışması yapacak. 7 öğrencimiz de yine öğretmenleri eşliğinde 5 Mayıs – 25 Mayıs 2019 tarihinde İtalya’da üçer haftalık staj programına tabi tutulacaklar.” Dedi.

Aksoy, Katılımcıların proje sayesinde kazandıkları beceri ve belgeleri kullanarak kendilerine yeni fırsatlar oluşturacaklarını, ayrıca yerel sektöre katkı sağlayacaklarını söyledi. Kabul edilen bu  projenin 46 bin 300 euro tutarında büyük bir bütçeye sahip olduğunu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edildiğini ifade etti.

Aksoy sözlerini, Projede emeği geçen bütün öğretmen ve personelimizi kutluyorum. Öğrencilerimiz ve velilerine hayırlı olsun diliyorum, diyerek son verdi.