Basketbol Adamları Derneği (B.A.D.) geleneksel 12. B.A.D. Basketbol Oskarları’nı kazananlar belli oldu. 

Büyük jüri tarafından uzun ve titiz bir çalışma sonrasında belirlenen adaylar arasından ödüle layık görülenler Basketbol Adamları Derneği yönetim kurulu tarafından açıklandı. 

Açıklamayı yapan başkan Avni Erboy, “Bu yıl çeşitli nedenlerden dolayı açıklamamız biraz süre aldı. En iyi kararı verebilmenin çalışmasını yaptık. Basketbolumuza hizmet eden çok değerli insan var. Ancak en iyilerini seçerken, en az hatayı yapmayı hedefliyoruz.  Basketbolda Türkiye’yi kucaklayan ve ödül veren tek STK olmamız bizi böyle bir çalışma içine sokuyor.  Daha önce ödül alması nedeniyle motive olarak başarılı çalışmalarını basketbol alanında devam ettirenleri de göz ardı etmiyor ve 2., belki de 3. Kez ödüllendiriyoruz. Bu da derneğimiz ve jürimizin en büyük özelliği. Ödül alan arkadaşlarımızı kutluyor ve basketbola ve sporumuza hizmetlerinin artarak devamını temenni ediyorum” dedi.

Erboy, büyük jürinin sunduğu ve yönetim kurulunun onayladığı ödülleri şöyle açıkladı:
“Basketbol Onur Ödülleri: Olgun Atila (Bornova Belediye Başkanı), Kamil Saka (Edremit Belediye Başkanı), Selim Yaşar (Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Nazım Torbaoğlu (İşadamı).
Büyük Jüri Özel Ödülleri: Hamdi Ekiz, Hüseyin Beşok, Cenk Duraklar, Altar Toker
Yılın Takımları: Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank
Yılın Kadın Takımı: Hatay Büyükşehir Belediyespor
Yılın Erkek Oyuncusu:  Hakan Yapar (Sakarya BŞBS)
Yılın Kadın Oyuncusu: Mehtap Karabilecen (Beşiktaş J.K.)
Yılın Yöneticisi: Yiğit Özmen (Bodrum Basketbol) 
Yılın Antrenörü: Ufuk Sarıca ve Ekrem Memnun
Yılın Basketbol Yazarı: Avni Küpeli
Yılın Basketbol Sponsoru: THY” 

B.A.D. Başkanı Avni Erboy, basketbolumuzun yanı sıra sporumuza hizmet verenleri de unutmadıklarını ve spora hizmet edenlere 2010 yılından bu yana verdikler “Spora Hizmet Ödülleri”ni bu yıl kazananları da şöyle açıkladı: 

“Ertuğrul Kale (Gazeteci, Hürriyet Gazetesi e. Bölge Temsilcisi), Ali İpek (Denizlispor'un e. Başkanı), Mehmet Erdül (Yazar-spor adamı),  Teoman Güray (Gazeteci, TMOK Üyesi), Haldun Akyüz (Gazeteci), Erkan Atik (Foça e. Gençlik Spor İlçe Müdürü), Yılmaz Atabarut (Akhisarspor Kurucu Başkanı, TÜFAD Akhisar Şubesi kurucu Başkanı),, Adem Uran (Eski Futbolcu, Beşikçioğlu Camii İmamı), Ali Pehlivanoğlu (İş adamı, eski futbolcu, eski kulüp başkanı),  Tolga Gençer (Turizmci, Göztepe e. yöneticisi).”

Ödüller 20 Mart Pazartesi günü Bornova Belkahve’deki Ata Evi’nde düzenlenecek törenle dağıtılacak.