Akhisar Futbol tarihinin önemli duayenlerinden İbrahim maçana ve Emin Ali Otal’ın hazırlamış olduğu NOSTALJİ FUTBOL SERGİSİ açıldı.

Akhisar Belediyesinin desteklediği Futbol adamalarından İbrahim Macana ve Emin Ali Otal’ın hazırladığı Akhisar Futbolunda Nostalji Sergisi Akhisar Belediyesi fuaye sergi salonunda açıldı.

Açılışını Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile birlikte İbrahim Macana ve Fenerbahçe’nin eski oyuncularından ve aynı zaman da Milli Sporcu olan Puşkan lakaplı Ergun Öztuna gerçekleştirdi.

Açılışta küçük bir konuşma gerçekleştiren İbrahim Macana; “ Bize bu süreçte destek veren herkese teşekkür ederiz. Açmış olduğumuz sergi uzun yıllardır topladığımız bilgiler neticesinde oldu. Şuan burada olan fotoğraf kadar daha elimizde fotoğraf var. Bize destek veren belediyemize ve buraya kadar gelip sergimize katılan tüm misafirlere teşekkür ederiz.” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yapmış olduğu konuşmada; “Uzun yıllardır yapmış oldukları hazırlığı takip ediyoruz. Futbol kültürümüz gittikçe zenginleşiyor. İbrahim Macana ve Emin Ali Otal abimizin özel bir çalışması bu, bu günde onur konuğumuz var. Herkesin çok iyi tanıdığı Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Puşkaş lakaplı Ergün abimiz ona da hoş geldiniz diyorum. Aramızda uzun yıllar önce Akhisar’ımıza hizmet etmiş çok değerli spor adamları da buradalar. Hep beraber çok kadim bir şehirde yaşadığımızın farkındayız. Hep beraber bu şehrin kent kültürüne spor kültürüne hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu güne kadar hayatta olanlara sağlık diliyoruz. Rahmetli olanlara rahmet diliyoruz. Onların çok önemli gayreti ile Akhisar çok güzel bir yere geldi. Hep birlikte bu işi omuzluyoruz. Akhisar spor kenti olma yolunda çok önemli adımlar atıyor. İnşallah yapacağımız tesislerde bunu taçlandıracağız. Bu şehirde yaşamanın hep birlikte keyfini çıkaracağız. İnşallah bu şehirde yaşamanın keyfini çıkaracağız. Süper Lig’de takımımız var bunun tadını çıkaracağız. Bu önemli bir açılışa katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.
Sergi açılışının ardından misafirler nostaljik fotoğraflar arasında kimi kendi fotoğrafını kimi ise babasının, dedesinin akrabasının fotoğraflarını buldu. 

NOSTALJİ FOTOĞRAF SERGİSİNE BELEDİYE SAHİP ÇIKTI
İbrahim Macana ve Emin Ali Otal’ın hazırladığı ve sponsor bulmada zorluk çektiği sergi tüm olumsuzluklara rağmen Akhisar Belediyesinin sahip çıkması ile açıldı. Öncesinde iddialara göre Mermerciler Kooperatifin destek sözü verdiği fakat anlaşılmayan bir neden dolayı vaz geçtiği sergiye Akhisar Belediyesi sahip çıktı.

1970 AKİGO TARAFTARLAR DERNEĞİ AÇILIŞTAYDI
Akhisar Spor taraftarının, derneklerinin ve sporcuların katılmadığı açılışa bir tek 1970 AKİGO TARAFTARLAR DERNEĞİ Başkanı Vedat Helvacıoğlu ve yönetim kurulu arkadaşları katıldı. Helvacıoğlu sergi için; “ Gerçekten çok büyük emek verilmiş. Bizler çok kıymetli bir futbol tarihine sahibiz. Bu tarihi gün yüzüne çıkran çok kıymetli iki büyüğümüz İbrahim Macana ve Emin Ali Otal abimize teşekkür ederiz.” dedi.