Adına Okul yaptıran hayırsever iş adamı Namık Oğul 86 yaşında hayatını kaybetti.

Eğitime çok önem veren, Atatürk ve Cumhuriyet aşığı Akhisar ADD şubesi üyesi, yaşam şartları nedeniyle yüksel tahsil yapamayan, iş hayatını atılan, Akhisar’da araba lastik bayiliği olan, Tavuk Çiftlikleri bulunan Namık Oğul, çocukların daha çağdaş bir eğitim yapmaları için adına Hürriyet Mahallesinde Namık Oğul Anadolu Lisesi yaptırdı. Akhisar’da 13 liseden biri olan Namık Oğul lisesinde 360 Anadolu Lisesi toplam 610 öğrenci öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Okulda 3 idareci 36 öğretmen görev yapıyor.

Okul Müdürü Vedat Bozkurt, “Namık Bey eşi Ayten hanımla sık sık okuluma gelir bir ihtiyacımız olup olmadığını sorar, öğrencilerin başarı durumlarını takip ederdi. Biz idarece, öğretmen ve öğrenciler şimdi adeta babasız kaldık sayılır. Nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin” dedi.

2012 Kasım ayından beri rahatsız olan, 86 yaşında hayatını kaybeden Namık Oğul, Ayten hanımla 60 yıllık mutlu bir yuvası vardı. Namık-Ayten Oğul çiftinin Hulisi, Aliye ve Hale adında 3 çocuğu bulunuyor.

Namık Oğulun cenazesi bu gün öğle namazında Yeni Gülruh Camiinde kılınan Cenaze namazından sonra, yakınları, yaptırdığı okulun idareci, öğretmen, öğrencilerin katılımı ile Şehir Mezarlığında toprağa verildi.