Akhisarpress.com - Akhisar Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği 37 ana okulunda eğitim çalışmalarında 1400 öğrencinin okullarına giderek onlarla beraber oluyor. Merkezdeki Mustafa-Sabiha Göldelioğlu Ana Okulu öğrencileri Toplum Destekli Polislik Amirliğinde görev yapan polisler Hebile Turhan, Rukiye Yalnız ve Remzi Köse klipler eşliğinde danslar ederlerken, görüntülü eğiticilerle sorulan sorulara cevap vermek için adeta yarıştılar.

130 öğrencisi olan Mustafa-Sabiha Göldelioğlu Ana Okulu müdürü Esra Aksoy, öğretmenler Şüheda Vural, Berna Elif, Fatma Güneş, Vahide Karakaş, Neval Özer Kalfa, Fatma Girişken, aslı Küçüksaraç, Özlem Kaçanoğlu Savran, Rehber öğretmen Gönül Kızıltaş, öğrencilere özel yemekler yapan aşçı Meryem Kaya, yardımcı personel Sevil Caka, Ümmuhan Akman, Hüsniye Aydın ve Cennet Aslan, tam gün, yarım gün sabah ve öğleden sonraki 130 öğrenci ile bir aile ortamında yaşıyorlar.

Gelecek adına güvenli bir toplum oluşumunun temellerinin atılması için Toplum Destekli Polislik Bürolarına büyük iş düştüğü bilinci içersinde olduklarını söyleyen Polis Memuru Habile Turhan, “Polis-öğrenci-güven-destek olgusunun gelişmesine minik öğrenci guruplarından başladık. Çocuklarımızın her yaş döneminde bizlerle zaman geçirerek polisi tanımaları amacıyla ana okullarından başlayarak sunum çalışmalarını başladık. Yaptığımız programla 23 okulda 33 sunum yaparak 1400 ana sınıfı öğrencisi ile buluşacağız. Burada gördüğünüz gibi, minik öğrenciler ile adeta anne baba gibi birlikte olurken, gösterimler ile basit kurulları eğlenerek anlatıyoruz. Onların bu sevgisi bizlere büyük ümit veriyor.” dedi. Okulun müdürü Esra Aksoy 3 polis memuruna çiçek verdi. Polislerde yanlarında getirdikleri meyve suları ve kekleri minik öğrencilere dağıttılar.