Yunanistan’ın Kavala şehrinde yapılan yaş gurupları Avrupa Satranç  şampiyonasında  7 yaş gurubunda  Gülcan Sena Kayış Avrupa 2. Oldu.

Avrupa 2. Olan Sena Kayış,  kupasını ve madalyalarını alarak Akhisar’daki dedesi Fedai Kara ile  anneannesi Gülüş Kara’nın yanına geldi. Hedefinin Dünya şampiyonasında da dereceye girmek istediğini söyleyen Gülcan Sena Kayış dedesi ile her gün iki saat satranç  maçı yapıyor.  Milli takımda 13. Yaş gurubunda bulunan Akhisar Koleji öğrencisi  Kaan Kalemler’le bir araya gelerek iddialı maçlar yapıyor.

Karşıyaka’da  Mavişehir İlköğretim Okulunun 2. Sınıfına geçen, mühendis anne Zuhal ile Lise Müdür yardımcısı Alpaslan Kayış’ın ilk  çocukları olan Gülcan Sena Kayış, Yunanistan’ın Kavala şehrindeki Avrupa şampiyonası  maçları yaparken Gökalp adında bir erkek kardeşi dünyaya geldi. İzmir şampiyonluğu ve Türkiye 2. Liği bulunan, Gülcan Sena Kayış, Avrupa 2. liğini kardeşine ve çok sevdiği dedesi Fedai Kara’ya  hediye ettiğini söyleyerek, “ Uçaktan inip kardeşimi gördüm. Hemen Akhisar’a dedemin ve anneannemin yanına geldim. Yaz tatilimi burada  geçireceğim. Milli takımda bulunan Akhisarlı ağabeyim gibi olan Kaan Kalemler ile bir araya gelerek maçlar yapıyoruz. Dedem  hep yanımda onunla her gün 2 saat maç yapıyoruz. Dedemi yaptığımız 10 maçtan 9’unda yeniyorum.  Çok sevdiğimiz satrançta her yaş gurubunda mücadele ederek, Dünya şampiyonlarına da katılarak dereceler yapmak istiyorum.” Dedi.

Dedesi Fedai Kara, Milli takımında 13 yaş gurubunda  bulunan Akhisar Koleji öğrencisi  Kaan Kalemler, maç yapan Gülcen Sena Kayış, dedesini yenerken,  Kaan Kalemler ile berabere kaldı. Gülcan ile Kaan’ın maçını dede Fedai Kara ile Kaan’ın babaannesi  Fatma  Kalemler heyecanla takip ettiler.