Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Eskişehir çevreleri ve Ege’nin büyük bir bölümünde yağış etkili olacak. Yağışların Balıkesir çevrelerinde, İzmir’in kusey kesimlerinde, Çanakkele’nin güneydeki ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yağışlı alan boyunca yer yer güneyli rüzgarların kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sıcaklıkların kuzeybatıdan itibaren 3 ila 6 derece düşmesi bekleniyor.

Bugün Marmara’nın doğusu, Ege ve Batı Karadeniz ile Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’da yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

“5 İLA 12 DERECE ARASINDA DÜŞÜŞ GÖRÜLEBİLİR”

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “13 Kasım Pazar günü öğleden sonra rüzgarın kuzeyli yönlere (karayel ve Poyraz) dönmesiyle birlikte 13 Kasım Pazar günü; yurdun kuzeybatı kesimlerinde, 14 kasım Pazartesi gününden itibaren önümüzdeki haftanın ilk yarısında ülkemizin kuzey ve iç bölgelerinde (Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyi) hissedilir derecede (5 ila 12 derece arasında) azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor” denilmişti.

Pazartesi sıcaklıklar kuzey kesimlerde düşüyor. Karadeniz’de görülecek yağışların yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur olması bekleniyor.