Sosyal medyada ve Televizyonlarda sıkça gündeme gelen Akhisarlı genç öğretmen Ahmet Naç, Akhisar ADD’nin misafiri oldu.
Kayalı İş Hanında bulunan dernek binasında misafirini ağırlayan Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), genç öğretmenin sosyal medyada ve televizyonlardaki söyleyişini beğenerek misafir ettiklerini ve Atatürk ile ilgili düşüncelerinin çok önemli ve güzel olduğunu belirttiler. 

Akhisar’ın Sazoba Mahallesinde yaşayan emekli öğretmen İlhami Naç’ın oğlu olan Ahmet Naç, İstanbul’da öğretmenlik yapıyor. 

Eski bir okulun sınıfını tek başına boyayarak renkli ve güzel bir sınıfa çeviren Ahmet Naç, Akhisar ADD üyelerine Atatürk ve öğretmenlik hakkında söyleyişi de bulundu. Ahmet Naç,  Atatürk’ü şimdiye kadar gerektiği şekilde lanse edilemediğini, gençliğin daha bilinçli ve sadece okul, eğitim değil insanların Atatürkçüleri dinsiz şeklinde algılamasının kırılması için de din eğitimini, kuran-ı çok iyi bilmeleri gerektiğini savundu. Şimdiye kadar Atatürk’ün siyasi bir simgeye çevrildiğini, o yüzden de Atatürk’ün din anlamında yaptıklarının halka doğru ve düzgün bir şekilde anlatılamadığını bildiren Naç, eskiden köy enstitüleri bu eğitimi üstlendiği şimdiki nesilin sadece laiklik, cumhuriyetçilikten ziyade dini anlamda da donanımlı olması gerektiğini söyledi. 

Halkın beğenisini kazanan Ahmet Naç, Akhisar ADD Gençliğinin de Atatürk’e sahip çıktıkları gibi gençliğin gelişiminde de önemli rol oynaması gerektiğini ve değerlerimize sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Sadece gençlerin kendi mücadelesi olmaması gerektiğini söyleyen Ahmet Naç, büyüklerinde örnek birer birey olarak, hem gençlere hem de vatandaşlara daha anlaşılır bir şekilde milli değerleri anlatabilmesi gerektiğini söyledi. 

Atatürk’ün hayatından ve dini anlamda yaptığı gelişimlerden bahseden Ahmet Naç, Atatürk’ün dünya lideri olduğunu ve onun sadece ülkesi için yaptıklarından ziyade dini anlamda da yaptığı çalışmaları, katkıları halka doğru bir şekilde anlatılması gerektiğini söyledi.

Akhisar ADD Başkanı Günhan Bakırlıoğlu, Akhisarlı genç öğretmeni tebrik ettiklerini dile getirerek; “Bu tür genç öğretmenlere sahip çıkılmalı, biz onun bu başarısından bir de Akhisarlı olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Sömestre tatilinde Akhisar’a geleceğini öğrendiğimizde hemen bir diyaloğa geçtik ve gençlerimizle, üyelerimizle buluşturmak istedik. Daha sonra daha büyük bir etkinlikle onunla bir araya tekrardan geleceğiz. Ona tatilinde bizimle derneğimizde vakit geçirdiği için teşekkür ediyoruz.” Dedi. Akhisar ADD Başkanı Günhan Bakırlıoğlu, genç öğretmen Ahmet Naç’a Atatürk rozeti hediye etti.

Akhisar ADD Gençleri ve üyeleri, genç öğretmen ile söyleyişiden sonra hatıra fotoğrafı çekildi.