24.Dönem CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur  ve  Akhisar Kadın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkan Hayriye Hacet, Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu’nu Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasında ziyaret ederek, bir süre görüştüler.

24.Dönem CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur; “Dünyada var olan her şeyde kadınında emeği var. Kadınlar tüketen toplumu üreten hale getirmek için çok önemli adımlar atıyoruz. Kadın girişimciliği de bu anlamda çok önemli. 

Ekonomiye sunacağınız katkılar, üreteceğiniz en küçük bir kilim, en küçük bir heybe, yapacağınız en küçük bir nakış dahil olmak üzere ülke ekonomisine katkı sunacak. Bu nedenle kadın girişimci sayısının artması gerekiyor Güzel bir vesile ile Akhisar'a geldik bugün Akhisar Kadın Derneği nin kurulmasını kutlayacağız bu vesile ile siz Girişimci Kadınlarımızıda ziyaret edip desteğinizi almak istedik bu güzel karşılama için çok teşekkür ediyorum "dedi.

Akhisar Kadın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği  Kurucu Başkan Hayriye Hacet; “Bizler şanslı kadınlarız. Belki ailemizden belki eğitimimizden belkide içimizde bulunduğumuz konumdan dolayı şanslıyız ama ne yazık ki ülkemizde bir çok kadın çok şanssız. Binbir köy çocuğum, tütün tarlasında büyüyerek mühendis oldum. Köylere gittiğimde Şunları görüyorum, kadınlar üretiyor, ürettiklerini değerlendirmek istiyorlar,fakat mümkün olmuyor  . Bunlar Türkiye'nin gerçekleri ve bir çok insan var ve geliyorlar bize eşimden ayrıldım, ev tuttum, sosyal yardımlaşma destek veriyor destek veriyor ama veremiyorlar bir zaman. Kızını okutmak istiyor.Biz bu kadınlara destek olmak için bu Derneği kurduk  . Kadınlarımız ile ortak projeler yapalım. Bizim kadın emeğini değerlendirme projemiz var. kadınların yaptıklarını evine hapsolmasın diye kadınlarımıza destek olmamız lazım.onun için Akhisardaki temaslarımıza Kadın Girişimciler Kurulu ile başladık Burada bu kadar güçlü kadın varken  doğru yerdeyiz diye düşünüp ondan dolayı buraya parantez açmak istedim"dedi.

Kadın Girişimciler İlİcra  Kurul Üyesi ve  Akhisar Temsilcisi  Nefise Şükran Füzün; "TOBB tüm Türkiye'de üretimin ve ticaretin yegane adresi Bizlerde TOBB un Kadın Girişimciler Kurulu olarak Şehrimize Üretim adına İstihtam çalışıyoruz Yeni Dönemde sloganımız TÜRKİYENİN KADIN GÜCÜ Bu slogandan ilham alarak  kendi işlerinin başında istihdam sağlayan iş kadınları ola ak biz tüm topluma faydalı olma derdindeyiz ama özellikle de kadınlarımızın derdini yüreğimizde taşıyoruz ve tüm kadın sorunlarının çözümünün üretimden geçtiğine inanıyoruz bu neden ile üreten ve katma değer sağlayan herkes ile işbirliğine varız.TOBB Kadın GİRİŞİMCİLER Kurulu olarak Tüm Türkiye de yürüttüğü el emeğinin satışı projesinde Kadın üreticilerimizi ve derneklerimizi destekliyoruz inşallah destek alan derneklerimizden biride Akhisar Kadın Derneğimiz olur Nazik  ziyaretleri için kurul üyelerimiz adına Sayın Melda ONUR a ,Akhisar Kadın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkan'ı Hayriye Hacet'e Yönetim kurulu üyeleri Gülden Erhun ve Fatma Celebci'ye ve Sayın Engin Akyüz'e teşekkür ederiz.” Dedi.

Ziyarette Melda Onur'a ve Akhisar Kadın Derneğine Belediye Sanat Atölyelerinden Berna Özkan Çini Atölyesinde  Üretilen ZeytinKadın Tabağı ,Çini Ayna ve Akhisar zeytinyağı hediye edildi.