Akhisar Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısına “Akhisar Stadı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığına devri maddesiyle ve MHP grubunun stadın yapımının Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi önergesi” damga vurdu.

Bugün saat 17.00’de başlayan meclis toplantısı yaklaşık bir saat sürdü. Toplam 5 maddenin görüşüldüğü toplantıda sonucu madde olan “mülkiyeti Akhisar Belediyesi’ne ait Reşatbey Mahallesi 2213 ada, 3 nolu parselde yapılmakta olan stadyumun Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsisi veya devri hususunda Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya yetki verilmesini sunacak.” Uzun süre tartışmaya sebep oldu. 

Meclis toplantısı öncesi Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri tarafından “30.03.2011 tarihinde Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan sözleşme 05.05.2016 tarihine kadar 20milyon harcanıp inşaatın daha %40 tamamlanmış olup tamamlanması için 35 milyona daha ihtiyaç duyulmaktadır. 6 yıldır bitirilemeyen bir stadı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz ERGÜN’ün desteğiyle Akhisarlıların hizmetine sunmak içindir çabamız. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi arkadaşlarımız ve AK Parti Meclis Üyesi arkadaşlarımızın da Akhisar Stadının tamamlanması için bu önergeye gereken desteği vereceğini düşünüyoruz.” Diye önerge verildi. 

Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, stadın Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilirse Ekim ayına kadar bakanlık stat yapımını bitirebileceğini ifade etmesine rağmen ancak MHP ve CHP’li üyeler bu konuda komisyona havalesini isteyerek bir sonraki meclis toplantısında konunun görüşülmesini istedi.

Verilen önerge ile 5.madde birleştirilerek bir sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere MHP ve CHP’nin oy çokluğu ile komisyona havale edildi.