HSYK kararıyla görevlerinden uzaklaştırılan 33 hakim ve savcıdan da 11’i hala daha gözaltındayken, 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlar kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan, gözaltına alınan ve tutuklanan kamu görevlilerinin sayılarını açıkladı.

Vali Güvençer, kamu düzeninin yeniden tesis edildiğini söyleyerek, “FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetine, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, anayasal demokratik hukuk düzenine kalkışma teşebbüsü devletimiz, hükümetimiz, kolluk güçlerimiz ve aziz milletimizin cansiperane karşı duruşu ile püskürtülmüştür. Kamu düzeni yeniden tesis edilmiştir.” dedi.

193 KAMU GÖREVLİSİ VE 33 HAKİM İLE SAVCI GÖREVDEN ALINDI

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde içlerinde rütbelilerin de bulunduğu 132 polisin görevlerinden uzaklaştırıldığını söyleyen Manisa Valisi, “Ülkemizin ve milletimizin varlığına kasteden bu yapıyla ilişkisi olduğu şüphesiyle il genelinde haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan 132’si İl Emniyet Müdürlüğü, 10’u Jandarma Komutanlığı, 25’i Vergi Dairesi Başkanlığı, 21’i Milli Eğitim Bakanlığı, 5’i İçişleri Bakanlığı personeli olmak üzere 193 kamu görevlisi ile HSYK kararıyla 33 hakim ve savcı, hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda görevlerinden uzaklaştırılmıştır.” dedi.

2 KAMU GÖREVLİSİ VE 14 YARGI MENSUBU TUTUKLANDI

Görevden uzaklaştırılan kamu görevlilerinden 2, yargı mensuplarından ise 14’ünün tutuklandığı ifade eden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Bahsi geçen kamu görevlilerinden, devam etmekte olan adli soruşturmalar neticesinde şu ana kadar 7 kamu görevlisi gözaltına alınmış olup, bunlardan 2’si tutuklanmıştı. HSYK kararıyla görevlerinden uzaklaştırılan 33 yargı mensubunun halen 11’i gözaltında olup, 14’ü tutuklanmıştır. Adli ve idari soruşturmalar devam edecektir.” diye konuştu.

İNTİHAR EDEN KAYMAKAMLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, açığa alınması ardından dün başına silahla ateş ederek intihar eden Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman ile ilgili de açıklama yaptı. Güvençer, “Yaşanan hiçbir maddi sebep insanın kendi canına kıymasını meşru kılmaz ve haklı bir sebep getirmez. Bu kararı uygulayan kişinin çok ciddi psikolojik rahatsızlıkları olması lazım. Bu rahatsızlıkların arka planında da başa çıkamadığı büyük sıkıntılar olması lazım. Bu sıkıntıların ne olduğu konusunda herhangi bir fikir sahibi değilim. Arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.