Manisa Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 72 farklı kamu kurum ve kuruluşundan 2 bin 195 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını, 41’inin kamudan ihraç edildiğini, 33’ünün ise sözleşmelerinin feshedildiğini açıkladı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılan 431 kamu personelinden 242’sinin tutuklandığı, 151’inin adli kontrol şartıyla, 38’inin de serbest bırakıldığı öğrenildi. 89 kamu görevlisinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği Manisa’da 87 kamu personelinin ise idari soruşturmasının devam ettiği açıklandı. 28 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği soruşturma kapsamında bin 846 kamu personeli ve yakınının pasaportlarına el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirildiği kaydedildi. 8 kamu personelinin başka illere teslim edildiği belirtilirken, 5 kamu personelinin ise emekliye ayrıldığı bildirildi.

Tutuklu personelin kurumlara dağılımı Manisa’da 71’i emniyetten, 41’i milli eğitimden, 33’ü Manisa Adliyesinden, 29’u Manisa Celal Bayar Üniversitesinden, 9’u Akhisar Cumhuriyet Savcılığından, 7’si Salihli Adliyesinden, 6’sı Alaşehir Adliyesinden, 6’sı jandarmadan, 5’i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinden, 5’i sağlık müdürlüğünden, 4’ü Manisa Valiliğinden, 4’ü müftülükten, 3’ü Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinden, 3’ü Akhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan, 3’ü Soma Cumhuriyet Savcılığından, 2’si Garnizon Komutanlığından, 2’si Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden ve birer kişi de Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı, PTT, Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre İlçe Seçim Kurulu, TİKA Soma ve Turgutlu Adliyesinden toplam 242 kamu görevlisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kamudan ihraç edilen 41 personelin ise 30’unun emniyet personeli, 6’sının jandarma, 2’sinin Garnizon Komutanlığı, birinin Soma Tapu Müdürlüğü, birinin Selendi Tapu Müdürlüğü birinin de KOSGEB personeli olduğu açıklandı.