Manisa genelinde ilk kez Akhisar ilçesinde geçen hafta kurulunu tamamlayan Akhisar Down Sendromu Derneği ilk toplantısı yaptı. Dernek üyeleri ve aileleri ilk kez sponsor olan Cadde Kafe'de toplandı.

Akhisar Down Sendromu Derneği Başkanı İpek Uz, Başkan Yardımcısı Neşe Çalışkan, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Çalışkan, İzem Uz, Adem Çalışkan, Türker Uz ve Nevin Çolakoğlu ile derneğe kayıtlı velilerin çocukları ile birlikte katıldığı ilk toplantıda bilgilendirme yapıldı.

Toplantı öncesi ilk olarak 19 Mart tarihinde İzmir'de yapılacak olan Akhisar Down Sendromu Derneği tanıtım töreni ile ilgili bilgiler verilirken ardından ailelerin çocukları açısından eğitim, konaklama, yardım gibi eksik noktaların giderilmesi açısından paylaşımlar yapıldı. 

Akhisar Down Sendromu Derneği Başkanı İpek Uz basın mensuplarına yaptığı açıklamada dernek bazında yapılan ilk toplantıya katılımcıların ilgisinden memnun olduğunu ifade ederek elde edilen verileri analiz ederek ardından Akhisar Belediyesi ile bir toplantı yapacaklarını ve bu analizler sonucunda elde edilen verileri paylaşacaklarını belirtti. Henüz bir toplanma merkezi olmadığı için toplanma noktasında destek çıkarak sponsor olan Cadde Kafe'de teşekkür eder dernek başkanı İpek Uz, tüm Akhisarlıların bu derneğe sahip çıkması gerektiğini ifade etti.