Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen bin 932 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 77 kamu görevlisinin tutuklandığı, 84 kişinin ise gözaltında olduğu öğrenildi. Açığa alınan 20 polis memurunun göreve iade edildiği Manisa'da 9 kamu personelinin de memuriyetle ilişiği kesildi.

Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan kamu personelinin istatistik verilerini açıkladı. Yapılan açıklamada 5 Ağustos itibariyle Manisa'da görevden uzaklaştırılan ve sözleşmeleri feshedilen kamu personeli sayısının bin 932'ye çıktığı belirtildi. Manisa'da soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bin 20, Emniyet Müdürlüğü'nden 367, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 196 ve Celal Bayar Üniversitesi'nden 104 kamu personeli görevden uzaklaştırılmıştı. 49 farklı kurumdan toplam bin 932 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı Manisa'da 41 kişinin idari soruşturmasının sürdüğü, 58 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı. 6 kişinin soruşturma kapsamında başka illere teslim edildiği Manisa'da 6 kişi de serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde açığa alınan 20 kişi ise görevlerine iade edilirken, 9 kamu personelinin ise görevden ihraç edildiği bildirildi. Manisa'da 84 kamu görevlisinin gözaltında olduğu ve sorgularının devam ettiği ifade edildi.

77 kamu personeli tutuklandı

Manisa'da 37'si emniyet, 11'i adliye, 5'i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi, 4'ü Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 3'ü Manisa Valiliği, 3'ü Milli Eğitim Müdürlüğü, 2'si İl Sağlık Müdürlüğü, 2'si Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi, 2'si Garnizon, 2'si Jandarma, 2'si Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı ve PTT'den de birer kişi olmak üzere 77 kamu personeli tutuklu bulunuyor. Tutuklular arasında 3 vali yardımcısı, bir kaymakam, Tugay Komutanı ve Merkez Komutanı da bulunuyor.

86 kurum kapatıldı 14'ünün faaliyeti askıya alındı

Bin 335 kamu personelinin pasaportunun iptal edildiği Manisa'da FETÖ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle 29'u özel okul, 24'ü yurt, 6'sı etüt merkezi, 7'si kurs, 19'u dernek, 1'i de sendika olmak üzere toplam 86 kurum kapatılırken, 14 derneğin de valilik tarafından 2 ay süreyle faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı.