BAKIRLIOĞLU yaptığı basın açıklamasında; 2018 yılı Mart ayında bu konuyu gündeme getirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı ve dönemin MASKİ Koordinatörü Akhisar çöp alanına gelerek bunlar hafriyat atığı diyerek iddialarımızı yalanlamış ve bu usulsüzlüğün üstünü örtmeye çalışmıştı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli soruşturmayı açmış “Akhisar’ın çöplüğüne, orda olmaması gereken, dışarıdan getirilen arıtma çamurlarının atıldığı” ifadesi ile iddialarımızın doğruluğu tespit edilmiştir.

Manisa Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ise ilgili firmaya “729 bin lira para cezası” kesmiştir.

Aradan geçen 10 ayda değişen bir şey olmamıştır.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin çöp ihalesini alan şirket, Akhisar halkının sağlığı ile oynamaya ve Akhisar çöplüğüne zehirli atıkları dökmeye devam etmiştir. Basın açıklamalarımızın ardından dökülen arıtma çamurlarının üzeri toprakla kapatılmaya çalışılmaktadır.

CHP ilçe Başkanlığımız ile birlikte dışarıdan getirilen zehirli atıkların Akhisar Katı Atık bertaraf Tesisine döküldüğünü tespit ederek yeniden Savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

Ortada işlenmiş ve işlenmeye devam edilen bir suç vardır.

Buna rağmen Manisa Büyükşehir Belediyesi çöp ihalesi verdiği şirketin sözleşmesini iptal etmemiştir.

Bunun esas sorumlusu kendisine bizzat göstermemize ve durumu ispatlamamıza rağmen hiçbir şey yapmayan Çevre Koruma Daire Başkanıdır.

Manisa’ya hizmet etmekle görevli daire başkanı Akhisar çöplüğüne zehirli atıkların dökülmesine göz yummakta ve hala o koltukta oturabilmektedir.

Buda gösteriyor ki; Çöpten Daha Pis Kokan İlişkiler Ağı, Tüm Manisa’yı Sarmıştır” ifadelerine yer verdi.