Birliği ile Köy-Koop ve KOSGEB tarafından desteklenen SNS fuarcılık organizesinde yapılan 8. Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı. Yapılan açılışa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Yönetim Kurulu Personeli, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kılıç ile birlikte katıldı.

Toplam 107 firmanın katılım gösterdiği fuar 6-9 Kasım tarihleri arasında Manisa Fuar merkezinde ziyarete açık olacak.İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Denizli, Trabzon, Mersin ve Konyalı firmaların yanı sıra Uluslararası fuarda Almanya, Avusturya, Fransa, ABD ve Hollandalı firmaların da Türkiye distribütörleri yer aldı.

Fuarın açılışında konuşan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Metin Öztürk, Manisa'nın bereketli toprakları ve uygun iklimiyle tam bir tarım kenti olduğunu belirterek, Tarım Bakanlığının modern Tarım uygulamalarıyla tarıma yön verdiğini ve önceliğin tarım sektöründe olduğunu söyledi.

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman'da 8. Uluslar arası Manisa Tarım ve Hayvancılık fuarının üreticinin bayramı olduğuna işaret ederek, fuarın Uluslararası boyuta taşınmasının üreticiler için çok önemli olduğunu söyledi.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap'ta tarımın dünyanın geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, "Tarım büyümedikçe ülkeler büyümez, büyüyemez. Yerel ve ulusal kalkınmanın yanında tarımsal kalkınma da hükümetlerin politikaları arasında yer almalıdır. Bu fuar üreticilerimiz için büyük bir fırsat" dedi.