Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Akhisar Belediyespor ile Medical Park Antalyaspor arasında Manisa 19 Mayıs Stadı'nda 16 dakika oynanan maçta Türkiye’de yıllardır görülmemiş bir fair play örneği yaşandı.

Akigolar maç başlar başlamaz Gediz açık tribününde bulunan ve yağmur altında ıslanan Antalyaspor taraftarlarının kendi kapalı tribünlerine davet etti. Akigolar’ın ısrarına o dakikalarda cevap gelmeyince, bu sefer “biz gideriz” diyerek harekete geçince emniyet görevlileri önlemlerini aldıktan sonra Antalya taraftarını Akigolar’ın bulunduğu tribüne geçirdi.

Türkiye’de yıllardır görülmemiş bir fair play örneği gösteren Akhisar Belediyespor’un taraftarları Akigolar’ın tribün lideri Yalçın Utçu, Akhisarpress.com’a yaptığı açıklamada; “Bu önceden planlanmış bir şey değildi. Sonuçta bizim sahamız ve onlar da bizim misafirlerimiz, maçın başlamadan önce şiddetli yağmurda onların ıslanmasını istemedik. Yönetimden ve saha yetkililerinden Antalya taraftarının bizim tribüne geçmelerine izin vermelerini istedik. Nitekim saha yetkilileri önlemlerini aldıktan sonra bunu yaptı. Ne kadar maç 16.dakikada tatil edilmiş olsa da maçı kapalı tribünde misafirlerimiz ile birlikte izlemek bizi mutlu etti. Hangi takım olsa bunu yapardık.”

Antalyaspor taraftarlarının “biz hiçbir yerde böyle bir şey görmedik” dediklerini ifade eden Utçu, Antalyaspor taraftarları yanımıza geldiklerinde bize teşekkür etti. Daha önce böyle bir fair play örneğiyle karşılaşmadıklarını söylediler.” Dedi.

Her iki takım taraftarı futbolda kardeşlik ve dayanışma örneği gösterdiği 16 dakika süren maç, gazete ve televizyonlardaki programlara konu oldu.