Programın açılış konuşmasını yapan Akhisar Lokantacılar, Tatlıcılar ve Köfteciler Odası başkanı Pınar Güney, “Bir şehrin kurtuluşu bundan daha güzel kurtulabilir mi? Bir şehrin kurtuluşunda tam bir Akhisar portresi var karşımda, çok mutlu ve gururluyum. Hiçbir etkinliğimizde bizi yalnız bırakmıyorsunuz. Bu tam bir partiler, düşünceler, yönetimler ve ideolojiler üstü bir etkinlik. Bugün burada mesleğine ömrünü vermiş büyük ustalarımızın yanı sıra kalfalık ve ustalığını yeni kazanmış, kendi ustalık belgelerini almaya hak kazanmış mesleğin yenilerini bir araya getirdik. Yeni jenerasyonda ustalık ve aşçılık, televizyon programında Master Chef adlı bir programdan öğreniliyor. Yarışmacıların başına kocaman saatler konulmuş, belirli bir zaman içinde ustalıklarının gösterilmesi bekleniyor. Yeni nesil de zannediyor ki ustalık ve şeflik yeni neslin rağbet gördüğü etkinlik bu diyor. Hiçbir usta, Master Chef yarışmasındaki gibi ekibinde olan sıkıntıyı başkasının üstüne atmaz. Tepelerinde akan o saatin içinde koşuşturmayla iş yapmaz. Gerçek ustalar zamanın durduğu mekanlarda gerçek saatleri kendi güneşleridir. Çorbalarının kaynama ve yemeklerinin bitme saatleri güneşle belirlenir. Ustalarımız emeklerini, verimliliklerini kendi ustalıklarından alır. Bizler oda başkanları olarak ustalığımızı kendi ustalarımızdan, anane ve göreneklerimizden alırız. Bizim görevimiz de bu maharetleri bu güzel insanları bu günlere taşımaktır. Her kurtuluş yeniden bir doğuştur, o yüzden doğum günün kutlu olsun Akhisar diyorum.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programda konuşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Hepinizin kurtuluş günü kutlu olsun. Kültür ve Spor şenliğimiz çok güzel geçti bir hafta boyunca. Hemşeri derneklerimizin çok güzel gösterileri oldu. Dün Haluk Levent konseri oldu, Cumartesi günü ata sporumuz değnek ve cirit yarışlarımız, yağlı güreşlerimiz oldu. Bugün burada Lokantacılar Odamızlar beraber fotoğraf sergimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Akhisar yemek konusunda, lokanta ve ustalarıyla bambaşka bir yer. Katıldığım her programda ve gittiğim her yerde bunu öne çıkarıyorum. Akhisar 200 bin kişilik bir şehir ama çok geniş bir kültüre sahip. Sadece paça çorbası bile 6 çeşit yapılmakta. Katmeriyle, köftesiyle, kokoreciyle her bakımdan ayrı bir ustalık, sabır ve kültürüyle Akhisar bölgede örnek olması gereken yerlerden bir tanesidir.  2019 yılındayız, hala bir gurme turizminin başlamamış olması, lokantacılarımızı öne çıkartmamız olmamız bizim ayıbımız ama ben inanıyorum                oda başkanımız çalışmaları ve belediyemizin destekleriyle ileride çok güzel işler yapacağız. Akhisar’ımızı yemek kültüründe çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Akhisar’da her alanda olduğu gibi Akhisar’ın önünü açacak projelerde her zaman Akhisar Belediyesi işin içinde olacak. Gelecek senelerde bu etkinliğimiz Türkiye çapında bir yemek festivaline dönüştüreceğiz. Ondan sonraki sene dünya çapında bir festivale dönüştüreceğiz, adım adım Akhisar’ı dünyaya tanıtacağız ”şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından usta ve kalfalık belgesi almaya hak kazanan üyelere belgelerini protokol üyeleri takdim etti. Ustalar fotoğraf sergisi ve belge töreninin ardından Akhisar Lokantacılar Odası  Başkanı Pınar Güney ve yönetim kurulu üyeleri Muharrem ayı nedeniyle, açılışa katılan davetli ve misafirlere bin kişilik aşure dağıttılar. 

Düzenlenen programa Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava istihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve başkan yardımcıları, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.