29790 sayılı ve 03.08.2016 tarihli resmi gazetede yayımlanan ‘2016 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ’ usul ve esasları doğrultusunda yoğun bir şekilde devam eden çalışmalar kapsamında Akhisar İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimler İbrahim Ethem Güven ve Murat Akça ile birlikte hayvan pazarında denetlemeler yaparak büyükbaş ve Küçükbaş hayvanların kontrollerini yaptı.


Uşak Ulubey’den gelen hayvan satıcısı Celal Durmaz “ Kurbanlık hayvanlarımızı satmak için Akhisar hayvan pazarına geldik. Akhisar’da geçen yıla oranla hayvan satışlarımız güzel, fiyatlar ise geçen yıla oranla fazla değil yüzde 30 oranında bir artış var. Şuan için beklediğiz fiyatı bulabiliyoruz” dedi.  Elazığ’dan Akhisar’a ilk olarak gelen bir kurban satıcısı olan Menderes Demir ise fiyatları normal olduğunu ancak alıcı olmadığını söylerken “Elazığ’dan Akhisar’a ilk olarak geldim. Fiyatlar geçen yıla göre aynı normal ama satış yok. Şimdi hayvan pazarında son 2 günde hayvan artışı olmaya başladı. Herhalde Arife gününe kadar daha da çoğalır. Geçen yıla göre fiyatlar aynı ama insanlarda alım gücü yok” dedi.


Akhisar İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarına getirilecek olan ve hali hazırda hayvan pazarında bulunan hayvanların barınması, ihtiyaçları, taşınma ve nakli, gelen kişilerin ihtiyaçları için gerekli önlem ve tedbirlerin alınıp alınmadığı ve Kurban Bayramı süresince kesim yerleri sıkı bir şekilde denetleneceği belirtildi.

(E.Ç.)